Brynäs IF

716357 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1174816

Sv: Operation Nordquist!
Peja: Det jag bygger min tes på är följande.

Brynäs klarade sig fint defensivt förra säsongen på grund av den taktik man hade, man tätade till och HELA laget hjälpte till. Detta kombinerat med två bra målvakter gjorde att man släppte in få mål.

Detta var på bekostnad av offensiven. Skall Brynäs ta ett steg till i utvecklingen så måste man lägga mer krut på offensiven och så har också gjorts. Man har köpt in Somevuori och Kahnberg och är på god väg att signa Nordan. En helt ny förstakedja om man så önskar.

Alla kommer ihåg hur det såg ut föra säsongen när CZ försökte sig på offensiva kedjor. Närmast kommer man ihåg WDW kedjan som lämnade våra backar ensamma. När man tappade puck i mittzonen så var man blottad bakåt. Vilket rednerade i många mål bakåt. Trots en storspelande Markan i målet.

Så ser man det som att man bara ersatt EN back och är nöjd med allt i övrigt så är givetvis jättenöjd med centertillskottet. Frågan kvarstår dock. Skaffar Sundlöv denna center för att Brynäs behöver en förstecenter eller skaffar han in Nordan för att han tillhör den berömda 82-kedjan? Hur många centrar av klass har funnits tillgängliga sedan föra säsongen? Nej det känns som att Sundlöv shoppar forwards på helt fel grunder och sådand brukar straffa sig. Vi var förskonade från långtidsskador på backar förra säsongen, blir vi det i år?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Operation Nordquist!
GävleLasse: "Skaffar Sundlöv denna center för att Brynäs behöver en förstecenter eller skaffar han in Nordan för att han tillhör den berömda 82-kedjan?"

Sundlöv skaffar naturligtvis Nordan enbart i syfte att reta alla gnällkärringar härinne.
Har öht inget med hans kvaliteter som spelare att göra...

Sen blir det lätt patetiskt att läsa allt gnäll om Ros s.k "tiggarbrev".
Vad är det vi pratar om egentligen, i siffror?
500.000 kronor.
Mer eller mindre peanuts i sammanhanget.
Ett relativt vanligt tillvägagångssätt i alla ES-klubbar lyckas Ros få till nåt djävligt konstigt som aldrig tidigare förekommit.
Snacka om att han har drabbats av rötmånadssjukan och inte har nåt vettigt att skriva om...
Kommentera

Sv: Operation Nordquist!
GävleLasse: Tror du inte en back kommer hyras in från NHL/AHLs överskottslager när hösten går över till vinter? Det har förts sånt resonemang av både Sundlöv och NC i Gävlepressen i varje fall.
Kommentera

Sv: Operation Nordquist!
GävleLasse:

Tror det är så enkelt att man via Thomas Thelin och hans 82-kontakter (Dalarna, regionslaget, 82-landslaget) har bra koll på 82-spelarna och hur de fungerar i laget. LAGET, du vet.
Nordan är en lagspelare, en duktig center med revanschlust.
Mormor byter nystan eller nubbar med Frölunda.

It´s a buy.

Nu har vi fått ut så mycket vi kan av Thelins pojkar.

Nästa steg blir svårare och därför kom Mormors "syjunta" (Inge, Masken, Westlund) till för att skapa stöd i det fortsatta rekryteringsarbetet.

Framtiden får utvisa hur det går.
Kommentera

Sv: Operation Nordquist!
GävleLasse: Ja, håller med om att en stjärnback vore ett bra tillskott, men kanske inte ett rent nödvändigt tillskott, då jag inte tycker att backsidan är så dålig som somliga försöker göra gällande.

Att Brynäs behöver (eller kanske rättare sagt, behövde) en spelskicklig center som kan agera playmaker i powerplay var ju helt uppenbart förra säsongen. Micke Lind saknades enormt mycket. Nordquist kan ta den rollen - Hansen, Granström, Dixon eller Sundström kan det inte.

En playmaker-center saknades mer än en stjärnback förra säsongen. Men som du säger kan man inte veta hur den här säsongen blir; vilka blir skadade? vilka överraskar positivt & negativt? Och så vidare.

Personligen blev jag lite förvånad över att Brynäs inte värvade Daniel Corso som gick till Timrå. Hörde nämligen att han var aktuell för Brynäs där ett tag.
Kommentera