Brynäs IF

714120 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1187091

Sv: Kudroc
Huge: Boorks uttalande om Foppa är inget annat än ett försök att väcka publicitet runt sitt namn. Boork gör såna här uttalanden med jämna mellanrum för att inte bli bortglömd. Huruvida det finns substans bakom hans ord eller inte finns det bara en person som kan ge svar på. Foppa själv. Vill Foppa fortsätta att spela hockey så gör han det, han sitter inte i sjön ekonomiskt så det är inte därför han fortsätter att försöka utan helt på grund av att han älskar att spela hockey. Om det är nån som det skall vädjas till, eller i alla fall skickas gliringar till från Boorks sida så är det väl i så fall alla sportchefer och G.M's i hela världens ligor som mer än gärna skulle ta emot Foppa om ens för ett par matcher.

När det gäller Boorks kunskaper inom ishockey så är han duktig, duktig på ishockey som spelades på sent 80 och tidigt 90-tal. Tilltäppt och tråkig kontringshockey a'la 1-3-1.

Åter till frölunda. Nå vad har Boork sagt om Frölunda?

"Kan mycket väl bli ett internationellt topplag"

"Frölunda har ALLA verktyg att bli ett internationellt topplag i Europa"

Samtidigt så varnar han just för backspelet med kommentarer som t ex.

"Jag tippar att offensiven förbättras, men känner mig fortfarande osäkrast inför just positionsspelet bland backarna. De finlandska backarna Lehtonen, Mäntymaa och Niskala är välmeriterade. Men finländska backars positionsspel i egen zon är märkligt svagt generellt sett. Jag är inte säker på att backar som Oscar Hedman och Tobias Viklund kommer att utvecklas som Frölunda och även Bengt-Åke Gustafsson hoppas på."

Ändå tippar han frölunda som Seriesegrare och som vinnare av ES. Så h u r illa är backspelet i Frölunda enligt honom själv eller har han kallt räknat med att De skall vinna alla matcher genom att göra 7-8 mål per match?

Nej Boork gör precis som vanligt, han säger "sakkunniga" saker utan att för den delen välja linje. Spår Serievinst och SM-Guld samtidigt som han sågar backbesättningen. Behöver man inte BRA backar i svensk hockey?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kudroc
GävleLasse: Tycker att du helt missförstått vad Boorken säger.
Jag uppfattar det som att hans positiva omdömen om Frölunda baserar sig på att dom först får bukt med sina problem, bl.a defensiven och backarnas svårigheter i positionsspelet.
Får dom bara ordning på den biten så har dom faktisk verktygen (läs: ekonomin framförallt) och därmed möjligheterna att värva toppspelare.
Jag ser inget i hans uttalanden som motsäger varandra.

"När det gäller Boorks kunskaper inom ishockey så är han duktig, duktig på ishockey som spelades på sent 80 och tidigt 90-tal. Tilltäppt och tråkig kontringshockey a'la 1-3-1."

Vad har det med saken att göra?
Han är ändå en erfaren och duktig tränare som har lärt sig hur ex backarna ska uppträda i egen zon och det oavsett vilket spelsystem laget ifråga använder sig av.
Eller menar du att Boork inte har en aning om hur Frölunda spelar och bara gissar när han kritiserar deras spel i egen zon?

Att Boork sen har egna subjektiva synpunkter på ex Foppa eller hur han anser att andra lag bör spela har ju heller inget med saken att göra.
Han har ju ändå förmågan att se objektivt och sakligt på detaljer i spelet som är allmängiltiga för alla lag, ex positionsspelet i försvarszon.
Kommentera