Brynäs IF

714158 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1200109

Sv: Brynäs IF-Timrå IK den 12/11

AVGÅ: "Precis som jag skrev i fjol så har JVM helt förlorat sin betydelse"

Fråga spelarna vad dom tycker om den åsikten. Med ditt resonemang så har väl isf alla turneringar förlorat sin betydelse. Alla seniorer i ES, KHL och NHL är ju också redan scoutade så varför inte lägga ner ishockeyn öht?
Det är väl inte juniorernas fel att Sverige envisas med att inte ha speluppehåll över jul/nyår?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Timrå IK den 12/11
Huge: Öhh! OK, here we go again.

Jag kan inte förstå vad det är som är så svårt att begripa?

- Självklart är det inte spelarnas fel att det inte är speluppehåll i ES under JVM.
- Det är heller inte spelarnas fel att B-Å inte törs, eller har kompetens, att ta ut rätt spelare till Tre Kronor. (Att The F(l)opp är på tapeten, men t ex inte Markan är ju bevis nog.)
- Många spelare i ES (vilket är det jag först och främst är intresserad av) är INTE aktuella för spel i NHL, ej heller så måste de åka iväg på betydelselösa "jippon" mitt under brinnande spelomgångar.
- Sedan, precis som vi gick igenom i fjol, är frågan; "Är man junior, annat än i åldersmässigt avseende, om man som 18-åring kan betyda skillnaden mellan AS och ES för ett lag?".

Verkar som att du ibland VILL förstå fel, och/eller skapa opposition, även om det i sak missgynnar BIF. (Vem är supporter då?)

Min uppfattning är att så länge inte Hockeyligan (läs FBK+HV71+Linköping), inte kan reda upp det här till talangproducerande klubbars skydd, skall inte "åldersmässiga" juniorer med ES kontrakt vara valbara till "puttinutt småkronorna". Det är en alldeles för uppenbar väg för köpes-lagen att ytterligare vinna fördelar mot de klubbarna som fortfarande har något som helst hjärta kvar, d v s egen ungdomsverksamhet.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Timrå IK den 12/11
Huge: "Fråga spelarna vad dom tycker om den åsikten. Med ditt resonemang så har väl isf alla turneringar förlorat sin betydelse. Alla seniorer i ES, KHL och NHL är ju också redan scoutade så varför inte lägga ner ishockeyn öht?
Det är väl inte juniorernas fel att Sverige envisas med att inte ha speluppehåll över jul/nyår?"

Det har hänt, det otroliga har hänt.. Jag delar samma uppfattning som Huge..Eller drömmer jag?
Kommentera