Brynäs IF

715247 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1208244

Sv: Djurgårdens IF - Brynäs IF 091126

Gävlelasse: Häng med lite nu...

Rackham frågade mig återigen "vad gör Sundlöv"?

Hans (rackhams) resonemang går ju ut på att vi har ett uttalat defensivt upplägg som spelidé den här säsongen, vilket jag anser vara överdrivet och att vi alltså skulle ha värvat helt fel spelartyper eftersom dessa varit och är offensivt lagda.

Men iom att jag tycker att hans resonemang känns överdrivet och en aning felaktigt så innebär ju det att jag följaktligen anser att Sundlöv gjort det han kan så här långt och att det bara är att fortsätta spela vidare med samma idé man hela tiden haft.
Bara för att vi gjort minst mål, släppt in minst mål och i vissa matcher kanske varit lite mer defensiva i vårt spelsätt betyder väl inte det att spelidén vi haft varit medvetet defensiv överlag?

Så ja: vad ska Sundlöv i det läget göra?
Snöra på sig skridskorna och börja producera mål?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Djurgårdens IF - Brynäs IF 091126

Huge:

"Så ja: vad ska Sundlöv i det läget göra?
Snöra på sig skridskorna och börja producera mål?"

Meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep!

Du har fortfarande inte greppat Sundlövs roll märker jag!

Han har en spelidé som han utgår ifrån när han bygger sitt lag (tränare, ledare, spelare).

Han värvar tränare.

Han värvar spelare.

Nu till frågan. Igen!

Han värvar spelare med tydligt offensiv profil (Kahna, Aero, Rödin, Thegel). Är vi överens om att de är offensiva?

Sundlövs förlängda arm i båset (det är CZE det) väljer att spela med givna spelare så att vi släpper in minst mål och gör minst mål. Vi kryssar i flest matcher av alla (?).  Är vi överens om att defensiven prioriteras före offensiven?

Vad gör Sundlöv?

(Ett lite tips... i tex Formel 1 kallas samma sak "stallorder"... och det betyder inte att Ross Brawn hoppar in i en bil och kör själv...) 

Så... kom igen nu, Huge...

Kommentera

Sv: Djurgårdens IF - Brynäs IF 091126

Huge: Det är väl ingen hemlighet att Cz har haft en defensiv spelidé, det har du ju själv kostateat i flera inlägg.

Som jag tolkar situationen så körde man en defensiv taktik förra säsongen och ville behålla densamma till den här säsongen. Men man vill ha lite vassare avslut framåt och därför skaffade man Somervuori.

När det gäller Kahnberg så är jag lite mer frågande. Sundlöv gjorde nog en chansning där. Han tog in en spelare som haft det tungt med en förhoppning att han skulle hitta tillbaka till sitt forna jag. Något som inte fallit så väl ut. Vi får se hur långt tålamod man har när det gäller honom. Speltiden har ju redan nu börjat minska och man har sett att han ofta fått stå åt sidan när det skall toppas mot slutet av matcherna.

Om Rackham tycker att värvningarna och spelidén inte går i linje så är jag benägen att hålla med honom. Kanske inte i just värvningarna av Somervuori och till viss mån Kahnberg. Däremot så saknar Brynäs en spelartyp och det är en spelare som är fysisk i närkamperna och som har en arbetsmoral som en arbetshäst. Istället har vi Lauritzén och liknande..

Kommentera