Brynäs IF

715135 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1227171

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK den 14/1
Qvarre: En rätt så väntad matchbild ändå. SSK backar hem på ett annat sätt än vad ex Frölunda gör. Då kunde vi hänga med hemåt i backcheckingen och utnyttja deras fart och sen är det lättarre att få med sig den farten när man bryter och spelvänder snabbt. Idag fick vi försöka dra igång farten själva sas, och det brukar alltid vara lite jobbigare.
Sylf har mkt rätt i sin analys tycker jag, speciellt när han pekar på att vi i grunden inte är nåt spelförande lag och alltid haft jobbigt med lag som SSK. Paradoxalt nog har vi lättare för dom borta än hemma.
Tycker också att det för första gången på mkt länge kändes relativt tryggt under hela matchen, en känsla av att det här tar vi bara tålamodet inte tryter. Spänningen i slutet berodde mer på tillfälligheter och dom var aldrig nära nån poäng idag.
Fast man blev lite småsvettig i slutet när Almtorp bröt in framför mål och Markan såg skadad ut. Verkade dock inte var nåt, som tur var.
Det räcker väl med att Anderséns axel slogt ur led.
Undrar om Dixon är spelsugen på lördag?
Hansen gör en riktigt bra match så vi får väl hoppas att det är ett bra omen för Dixons del.
Grönholm svårbedömd på den här insatsen, men blir nog bra när han har acklimatiserat sig.
Summa summarum: en gedigen arbetsseger utan att laget glänser på nåt sätt. Dom segrarna är ofta dom skönaste, iaf för spelarna skulle jag tro. 
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK den 14/1
Huge: Bra analys där Huge! Brynäs gör ingen jättebra match men det kändes ganska tryggt ändå tycker jag. SSK skapade inte så överdrivet mycket farliga lägen. Nervöst på slutet helt klart.

På Klasens mål fattade inte Markström att ett skott hade avlossats, han stod ju helt fokuserad och följde spelet trots att pucken låg i målet bakom honom. Han kan inte ha sett ett smack.

Grönholm får helt klart godkänt trots att han gick bort sig på målet där. Han kommer säkert bli nyttig att ha där bak tror jag.

De 3 poängen var det allra viktigaste och det känns ruskigt skönt att ha 11 poängs marginal i jakten på slutspel. Men det gäller att inte slappna av nu. 3 poäng mot Rögle på lördag skulle ju vara helt underbart.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Södertälje SK den 14/1
Huge: Grönstedt var väl ungefär som Sundström, ok men brast i markeringen ibland!
Kommentera