Brynäs IF

714988 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1261469

Sv: Läkerol Arena byggs om.
GävleLasse: "Ser man rent krasst på hela upplägget och utformningen av Arenan så är det ju solklart att själva hockeyn har kommit sekundärt. Man har helt enkelt byggt sig en restaurang med en skitstor entre och sedan lagt in en hockeyrink för spel istället för den vanliga hissmusiken."

Såvitt jag vet ser väl restaurangerna ut ungefär likadant på de flesta arenor av LA:s dignitet, i varje fall när det gäller placeringen, eller är jag ute och cyklar?
Isf har hockeyn kommit sekundärt även i dessa arenor, om du ser logiskt på det hela.
Är ingen arkitekt så jag kan inte kommentera dina påstådda "nödlösningar".
Kan ju vara så att man ofta tvingas kompromissa kring en del lösningar och att det inte alltid blir en optimal slutlösning.

"Du klankar på lalle när han skriver slipsnissar."

Ja, eftersom han gör det i en raljerande och nedvärderande ton, precis som om dom inte tillför nånting. Mkt möjligt att dom inte hejar lika mkt som lalle och hans "äkta" supportrar men dom är nog så viktiga för ruljangsen.

"Men handen på hjärtat Huge. Hur många av de "äkta" supportrarna, alltså den del av publiken som förväntas stötta laget som enligt spelarnas och för den delen klubbens egen utsago är så viktig. De har på sin höjd att äta en lunchbuffé på nån eftermidag."

Lite otydligt formulerat och jag vet inte riktigt vad du vill ha sagt.
Gissar dock på att du inte anser "slipsnissarna" vara några "äkta" supportrar och det kan väl äga en viss riktighet, sas.
Men huvudsaken är väl att dom kommer och äter och därmed bidrar ekonomiskt?
Dom "äkta" supportrarna kommer ju i regel ändå varje match (i stort sett) och är därmed en annan sorts besökare, sas.

"Man gjorde en kopia på FBK's lösning med en restaurang på ena kortsidan. Man kopierade en förening som kantat sin verksamhet med framgång efter framgång och försökte implementera det med en verksamhet som varit ett lindansarlag under lika lång tid."

Samma här: begriper inte vad du egentligen hänger upp dig på?
Det behövdes en restaurang i den nya arenan. Att vi kopierade FBK:s upplägg vad gäller den biten ser jag inget fel i.
Är det den stora entrén du retar dig på och som du tror vara boven i dramat, och som gör att publiken inte kommer dit och äter?

"Nu står man där med sin tvättade hals med skulder upp över öronen och en halvtom arena..."

Ja, skulder var sannolikt ngt man räknade med att dra på sig, rätt så naturligt när vi inte har samma kassakista som många andra lag har.
Frågan är bara om skulderna verkligen står oss "upp över öronen" och ifall det är och börjar bli ett ohanterbart problem?
Man har definitivt överskattat möjligheterna att dra in pengar på kringarrangemang men det problemet delar vi som sagt med de flesta lag som har liknande arenor.
Sen är nästa fråga: kommer nuvarande tuffa läge att vara för evigt eller kommer vindarna att vända?
Om, säger OM vindarna vänder så hade vi stått där med en tvättad hals i form av en underdimensionerad arena.
Mao: svårigheten är att kunna pricka rätt när det gäller att bl.a sia om framtiden.
Som det ser ut just NU så håller jag dock med dig om att man har förbyggt sig en aning och haft lite för stora förhoppningar vad gäller beläggningen i arenan.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Läkerol Arena byggs om.

Huge:"Som det ser ut just NU så håller jag dock med dig om att man har förbyggt sig en aning och haft lite för stora förhoppningar vad gäller beläggningen i arenan"

Så blir det när man inte marknadsför sig på ett bra sätt i Gävleregionen. Detta kombinerat med att man urholkar spelarbudgeten istället för att dra in på annat så minskar marknadsvärdet i produkten som skall dra folk till arenan.

Jämförelsen med FBK har en stor skilnad föreningarna emellan. När FBK byggde sin arena så buggdes den för att tilgodose DERAS behov. De hade stor åtgång på "vanliga" biljetter och behövde göra något för att locka in en annan klientel. Därför gjorde man den lösningen.

Brynäs har varit i ett helt annat läge både sportsligt, publikt och sponsormässigt...

Alltså... en STOR skillnad.

Kommentera

Sv: Läkerol Arena byggs om.
Huge: Tycker du att Bif ekonimi är bra?
Vakna upp förfan.

Vad kostar mest sett till omsättningen? A-laget, hallen eller Kansliet?

Truppen får mindre och mindre pengar, hur ska vi då kunna leda Svensk hockey?
Att J18-20 & Dam delen gått bra är kanon MEN vad ger den i intäkter NU? Kaffe pengar om ens det.
Om spelare skriver på för Nhl så får vi en slant och det är ju kanon.
Men det betalar knappast igen vad dom andra 37 spelarna kostat att utbilda som drar till te x Dif eller Timrå eller?

Nån måste in och sanera personal och i ekonomin annars så kommer vi att ha Div.1 finaste arena inom kort.

Klarar inte marknad av att få budgeterade evenemang till Arenan ja vad ska man göra då? Låta det rulla på ett år till och hoppas eller?

Sen hur många Nhl återvändare kan vi hoppas på?
Hörde just Tellan på tv´n, Ska jag spela i Sverige finns bara en klubb..
Hur många som vart i Bif å dragit utomalands har sagt detta? Vad beror detta på, att så få som vart i klubben och fått chansen och tagit det INTE kommer tillbakas?

Finns flera elakartade problem och dom flesta av dom beror inte på att Lasse eller Jag eller nån annas närvara i rinken eller inte.
Kommentera