Brynäs IF

713251 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1261791

Sv: Läkerol Arena byggs om.
Huge: Du är som vanligt ute och cyklar. Jag tycker faktiskt tvärtom, att Klubben i det här läget gör rätt. Nu har man inlett den 10:e satsningen sen år 2000 och att man satsar på egna talanger är helt ok. Även om jag önskat lite mer spetskompetens framåt och är jävligt orolig över målvaktssidan.

Däremot: Om man har ett uttalat mål att leda svensk hockeys utveckling famlar man i mörkret. Då ska man vara den klubb de andra kopierar, inte komma ett år senare och säga att DOM ska vi kopiera. Då är och förblir man den bleka varianten.

Om nu Boork sådde ett frö 2006, skulle inte det ha gett frukt nu om det hade vattnats ordentligt? Och nån kontinuitet har jag svårt att se under de åren, först ett rensande utan dess like, vilket var bra. Sen kom 137 manna truppen där man glömde att köpa målvakter. Sen fick Boork foten och Cz kom in med en typ av def hockey där man vinner eller förlorar med 1-0, 2-1 etc.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Läkerol Arena byggs om.
sylf: Vet inte hur du räknar men vi skulle alltså ha inlett en ny satsning varje säsong sen 2000?
Förstår att du överdriver och medvetet försöker visa att du är hjärtligt trött på alla "satsningar".
Men det förutsätter väl att det verkligen handlat om ett otal nysatsningar sen 2000, och det stämmer ju inte.
Boorken rensade upp och fick lite struktur på saker och ting (satsning nr 1, kan man väl säga)
Sen tog CZ över och i samma veva uttalade man en satsning mot att bli ledande inom svensk hockey (satsning nr 2 om du så vill och isf den EGENTLIGA huvudsatsningen som vi talar om)
Dina 10 satsningar blev helt plötsligt i huvudsak en (1) satsning.
Hoppsan!!
Jajjen tycker jag för övrigt formulerade målsättningsproblematiken på ett bra sätt.

Vad tror du man menar med målsättningen att leda svensk hockeys utveckling?
Att leda densamma ekonomiskt? Definitivt inte, vilket man klarlagt.
Så vad återstår isf som möjliga saker att bli ledande inom?
Junior/ungdomsverksamhet där vi redan ligger långt framme (längst fram?)
Utveckla spelet och ta tillvara de resurser vi har i form av just juniorerna.
Här är det alltså lite av upp till bevis nu för CZ.
Han har inlett sin ES-karriär i Brynäs med att kanske vara utrustad med lite mkt hängslen och livrem samtidigt, men ska han egentligen klandras för en sån sak som ny i högsta serien?
Jag ser iaf inga tecken på att han skulle vara en konservativ tränare som inte vågar släppa fram yngre förmågor, så jag har gott hopp om att han kommer att utveckla spelet ytterligare vad gäller framförallt offensiven.
Och det med god hjälp av våra framstormande junisar.
Kommentera

Sv: Läkerol Arena byggs om.
sylf: Brynäs def-hockey är en myt! Inget lag utanför dom fyra "stora", med något undantag varje år, spelar regelmässigt kul. Brynäs var bäst i serien dom sista 30 omgångarna och gjorde tredje mest mål. Hur kan det va tråkigt?

Fråga: hade du varit lyckligare om Brynäs inte hade ett mål alls? Eller ett realistiskt mål, typ "vi ska försöka sno en åttondeplats varje år"?
Kommentera