Brynäs IF

714843 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1266503

Sv: Nästa säsongs lag
GävleLasse: Var lite osäker, därför frågade jag.
Men efter lite forskning så visar det sig att Sundlöv började som SC år 2004.
Låt oss då titta på den "helhet" du vill få fram.

Sundlöv började alltså med att ha anställa Tomas Jonsson som tränare.
En tränare som av nån anledning helt plötsligt bara avsade sig jobbet av personliga skäl, nåt som Sundlöv rimligtvis knappast kan lastas för.

Eftersom läget var akut fick man ta det som fanns till hands: Roger Kyrö.
Till stor del säkerligen motiverat av skral ekonomi och dålig tillgång på tillgängliga tränare i ett skede när serien precis startat upp.

Säsongen slutade väl med KS där Wayne Fleming räddade oss kvar i ES.

Nästa säsong tillträdde Boork.

Om vi räknar bort Jonssons frånfälle, ngt Sundlöv rimligtvis inte bör kritiseras för så handlar alltså din helhet om 4 tränare på 4 säsonger.
Där 2 stycken varit temporära lösningar som varit mer eller mindre tvingade av främst ekonomiska skäl, skulle jag tro.

Återstår Boork och CZ, där Boork verkade i 3  säsonger och CZ nu är inne på sin tredje.

Tittar man alltså strikt på helheten (tiden från Jonsson till CZ) utan att se till omständigheterna när man vill kritisera Sundlöv för att ha avverkat en massa tränare, så ser det självfallet inte bra ut.
Men jag väljer att titta på tiden fr.o.m Boorks tillträde, eftersom det känns mest rättvist om man på ett rimligt och realistiskt sett vill bedöma hur Sundlöv skött rekryteringen av tränare.
Då handlar det alltså om 2 tränare sen 2005.
Jag räknar inte Östblom eftersom han också mer eller mindre var en parentes som Sundlöv mer eller mindre tvingades rekrytera och även det i ett akut läge.

Så det där med att ha "avverkat en massa tränare" stämmer inte riktigt om man nu vill försöka få fram den verkliga helheten, sas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Nästa säsongs lag

Huge: När det gäller Östblom så letade Sundlöv och Boork fram honom från Valbo. Han tog över som huvudtränare när Boork sparkades efter att ha varit ass hela den säsongen. Ett beslut som jag är övertygad om att Sundlöv var med om, i allra högsta grad. Så snällt räknat är det 3 stycken. Men det finns ju fortfarande tre namn som i allra högsta grad har varit med och påverkat resultaten.

Kyrö, Flemming och Jonsson. Att Jonnson fick ta en timeout är lite kluvet. Det laget presterade INNAN sjukdomen i hans famlij kom var allt utom bra. Det var redan då en hel del missnöje bland spelarna.

Att "Tappa" taget så man får något slags "ministerstyre" bland spelarna ÄR och förblir ett grovt tjänstefel som Sundlöv får ta på sig. Man tvingades kalla in Boork som städgubbe vilket gjorde att man hade extra utgifter på både spelare och tränare.

Har en förening som redan har en dålig ekonomi råd med sånt? NEJ!

Det krävs mer av den ytterst ansvariga för att man skall få ut max av varje budgeterad krona.

Skall man sammanställa en lista på alla de spelare som passerat i revy under Sundlövs tid så blir man nästa mörkrädd.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Nästa säsongs lag
Huge: Hoppar in lite, Vadå räknar inte Östblom. Har han varit huvudtränare skall han väl räknas? Och "personliga problemen" som jonsson hade, vad är det som säger att det verkligen var personliga problem(?)
Kommentera