Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1272448

Sv: Leksands IF-Brynäs IF Tegera Arena 20/8 2010 kl 19.00

GävleLasse: "Så när man inte har några argument så är man ironisk och försöker skämta bort det hela."

Svårt det här....

När man en hel kväll suttit och försökt förklara varför vi förlorat en försäsongsmatch i augusti och Rodrigues för femtielfte gången fortfarande frågar varför, så tröttnar man till sist och tar till lite ironi för att se om den iaf går hem.
Men tyvärr: ingen pollett ramlade ner.
Och det verkar inte som att nån pollett har ramlat ner hos dig heller....

Den huvudsakliga anledningen tror jag är att vi helt enkelt inte orkade mer än 1 period igår, pga matchen mot Mora dan innan.
Enligt rapporter såg det riktigt bra ut fram till kvitteringen och sen blev det mkt kämpa istf skönspel.

Försöken att ytterligare utveckla offensiven den här säsongen tycker jag har visat sig i matcherna både mot Timrå (bitvis) men framförallt mot Mora.
Även igår rapporterades det om fint spel i första perioden men som sagt: sen tog nog bensinen slut en aning.
Och just försöken att verkligen realisera dom offensiva intentionerna man har gör ju att det blir lite svajigt så här under försäsongen.
Men det finns säkert dom som inte förstår det och tror att sånt fixar man väl på en kafferast.

Utöver ovannämnda så kan jag nämna lite oflyt i straffläggningen och en ngt osäker Bjurling som en av orsakerna till att vi förlorade.
Eller visstja: han kan ju inte vara ringrostig enligt dig så det kanske berodde på nåt annat...

Plus att Leksand såg ut att göra en bra match. Var säkert också lite mer taggade, när ärkerivalen stod för motståndet.

Vad tror du själv att förlusten berodde på?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF-Brynäs IF Tegera Arena 20/8 2010 kl 19.00
Huge: Men tyvärr: ingen pollett ramlade ner.
Och det verkar inte som att nån pollett har ramlat ner hos dig heller...."

Med tanke på den feta backup du fick under gårdagen så verkar den enda polett som ramlat ner är den hos dig själv....
Kommentera

Sv: Leksands IF-Brynäs IF Tegera Arena 20/8 2010 kl 19.00

Huge: Så de fick alltså soppatorsk efter att ha spelat en match mot Mora som inte var fysisk alls. Jag visste att du skulle använda dig av det argumentet. Varför? Jo för den analysen stod i GD efter att jag gav dig chansen att skriva en analys i går kväll. Men då valde du att vara "ironisk" istället.

Jag köper inte argumentet soppatorsk. Varför? Jo för att normalt när vi pratar om soppatorsk så berukar det handla om att spelarna orkar med att spela 10-12 minuter av en period sedan brukar det visas tendenser på att spelarna kroknar. Nu gjorde Leksand sin redusering efter 12 sekunder så man kan ju undra vad Brynäs gjorde i periodpausen. Vilade de eller  stod de och hoppade på stället unde de 18 minuter pausen pågick?

Första perioden var jämn tycker jag och Brynäs 1-0 var varken logiskt eller sprunget ur någon taktisk bedrift utan en snygg individuell bedrift av Rhodin

När leksand kom ut i andra så syntes det på spåelarna att de blivit taggade i omklädningsrummet. Tränarna hade rättat de små detaljer som de tyckte att laget saknade. Cz stod säkert väldigt nöjd. Han verkade i alla fall väldigt nöjd i intervjun i första periodpausen.

Brynäs agerade stirrigt och det blev precis som jag har sagt gång på gång under flera år. Brynäs backar är för långsamma med förstapasset och det görs sidledspass allt för ofta med resultatet att mortståndarna checkar fast brynäs alternativt tvingar fram ett dåligt förstapass vilker således renderar i att man förlorar både pucken OCH initiativet i matchen.

Bjurling får godkänt av mig, knappt. Jag blir verkligen orolig över hans oförmåga att styra ut puckarna i sarghörnen istället för att släppa ut returen rakt ut mot skytten. "Alla lösa går om"- typ...

Kommentera