Brynäs IF

715128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1275542

Sv: MoDo Hockey-Brynäs IF i SCA Cupen 2010
GävleLasse: Självklart hade en stor och stark huvudsponsor varit det ultimata, nu har ju Brynäs dock inte lyckats skaffa sig en sådan sedan Gevalia drog sig ur. Ska man se det ur Gevalias perspektiv så förstår jag dem. Varumärket är tillräckligt starkt ändå, de ville väl inte ge Brynäs allmosor längre.

Brynäs tvingas således att ha mindre och fler sponsorer och så länge det är så måste vi ju acceptera klottriga matchdräkter. Ekonomi är viktigare än snygg matchdräkt, det går inte att förneka.

Jag förutsätter att Brynäs VILL ha en huvudsponsor och att de har gjort sitt allra bästa för att skaffa en.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey-Brynäs IF i SCA Cupen 2010
MarcusElving: Har lite svårt att se fördelen med en huvudsponsor faktiskt. Jag personligen tycker det är bättre som exempelvis Frölunda gör - man har flera storsponsorer som kallas för platinasponsorer - sedan finns det mindre sponsorpaket också som heter guld, silver och brons.

Det måste vara fördelaktigare att knyta upp flera stora sponsorer iställlet för att ha en konkret huvudsponsor. På så vis är man inte lika känslig för fluktationer i säväl konjunktur som om ett företag har problem med sina sponsoråtaganden från en säsong till en annan.

Sedan kan det givetvis vara svårare att hitta flera sådana sponsorer på lokal nivå.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey-Brynäs IF i SCA Cupen 2010
MarcusElving: Och det är ju liksom lite det vi har marknadsförare och sponosrgrupp för att just fixa sånna här grejer. Kan man säga att de lyckats? Knappast
Kommentera