Brynäs IF

714295 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1275561

Sv: MoDo Hockey-Brynäs IF i SCA Cupen 2010
MarcusElving: Har lite svårt att se fördelen med en huvudsponsor faktiskt. Jag personligen tycker det är bättre som exempelvis Frölunda gör - man har flera storsponsorer som kallas för platinasponsorer - sedan finns det mindre sponsorpaket också som heter guld, silver och brons.

Det måste vara fördelaktigare att knyta upp flera stora sponsorer iställlet för att ha en konkret huvudsponsor. På så vis är man inte lika känslig för fluktationer i säväl konjunktur som om ett företag har problem med sina sponsoråtaganden från en säsong till en annan.

Sedan kan det givetvis vara svårare att hitta flera sådana sponsorer på lokal nivå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey-Brynäs IF i SCA Cupen 2010

Dragan 2k:

Jag skulle då inte vilja byta bort en huvudsponsor som Husqvarna AB. Husqvarna var annars en storsponsor av svensk hockey redan på 60 och 70-talet. När man sedan förvärvades av Elektrolux i början av 80-talet, så försvann den här profileringen som oftast fanns som rinkreklam i VM-sammanhang.

Sedan 2006 är Husqvarna AB en självständig global koncern med fabriker i Brasilien, Nordamerika, Europa, Kina och Japan. Sedan några år tillbaka ingår även Gardena i Husqvarnakoncernen, vilka är europaledande i trädgårdsutrustning och bevattning.

Idag har Husqvarna AB, 29 000 egna butiker eller "stores" i framförallt Europa och Nordamerika. Så både företagets som HV:s strävande under sista hälften av 00-talet går ju som hand i handske. Den finns ju en oerhörd goodwill för både företaget som klubben att synas som framgångsrika aktörer på mer än en nationell och begränsad marknad.

Att Husqvarna AB dessutom har en lika stark lokal förankring som HV, är naturligtvis också en fördel, men inte nödvändigt. Det är ju huvudsponsorns internationella nätverk som är det mest fördelaktiga.

Just som en jämförelse med exempelvis Gevalia, som jag tror får oerhört svårt att skaffa sig en marknad utanför Svedala. I sådana sammanhang kanske det är bättre att ha fler stora sponsorer i stället.

Kommentera

Sv: MoDo Hockey-Brynäs IF i SCA Cupen 2010
Dragan 2k: Kloka ord.
Tycker dock att det finns ett par undantag som bekräftar regeln sas, för att nyansera bilden en aning:
Ex Luleå och SSAB eller SSK och Astra/Scania.
Där känns det som att det handlar om riktigt tunga huvudsponsorer vars verksamhet verkar vara stabil och där ekonomin verkar vara riktigt stark.
Man har dessutom en lokal anknytning till bygden sas, på orter som kanske inte har så mkt annat i företagsväg att tillgå när det gäller sponsring.

Kommentera