Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1279220

Sv: Hv71 - Brynäs
Huge: Ja det kanske är sant, men samtidigt så ser jag inte poängen i att ha kvar en formation som inte fungerat från starten av serien. Det är inte alltid bättre att vänta utan det kan vara lika bra att göra förändringar direkt.

Med det fina samarbetet mellan Nordan och Kahnberg i minne från förra säsongen spetsat med Somervuoris målsinne och kämparglöd så tror jag att det är en utmärkt formering. Jag vet inte, men jag tycker inte att Dackell har varit bra på väldigt länge. Har åren kommit ifatt den gamle?

Jag tittade lite på målen igen. Bjurlings agerande på första målet är verkligen bedrövligt. Dags att ge Swedberg chansen i nästa?

Förövrigt. Första "tabben" CLarke gör, är det inte en väldigt konstig sargstuds där?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hv71 - Brynäs

Svartgulröd: Som sagt: vi har spelat 2 matcher som haft två helt olika ansikten och då tycker jag ärligt talat att det känns lite väl panikartat att börja plottra med förstafemman redan nu.
Har i princip inte nåt som helst emot att man testar ditt förslag men det är svårt att dra några större slutsatser på dom här två matcherna.
Dessutom är det väl tränaren som i huvudsak drar upp riktlinjerna inför en sån här bortamatch, framförallt när det gäller uppgiften att försöka neutralisera HV:s förstafemma. Och där har Dackell en mkt viktig roll som han dessutom klarade fullt godkänt igår, enligt min mening.
Man skapade dessutom en hel del framåt, trots sin i huvudsak defensiva uppgift.
Vi bör nog vänta ett tag med plottringar med femmorna till spelet hunnit sätta sig en aning.
Säga vad man vill om CZ och hans filosofi och det får man gärna göra, men den bygger ju mkt på kontinuitet i formationerna och då måste man ha lite mer tålamod än att börja dribbla efter 2 matcher.

Tycker att Bjurling får oförtjänt mkt kritik härinne.
Första målet kanske han borde ha tagit men han har ju samtidigt ett sagolikt oflyt där dom lyckas valla in pucken via hans rygg på nåt mystiskt sätt.
Övriga mål: ett kanonskott från Voutilaninen (otagbart)
bortspelad pga att Clarke agerar pojklagsspelare och följer sin gubbe genom målgården istf att stanna och ta markering.
Tycker iofs att han borde ha läst passningen till Davidsson och inte släppt förstastolpen så pass tidigt som han ändå gjorde.
Sen släpper han ett friläge och gör först en kanonräddning i förlängningen men hinner inte tillbaka på Hietanens halvträff.

Dessutom: ingen hade bråkat om Bjurlings ev missar ifall nåt av våra egna frilägen istället hade resulterat i lägen som dessutom hade stängt matchen för gott.
Konstigt att dessa frilägesbrännare inte får utstå samma kritik, trots att dom egentligen borde klassas som lika stora syndabockar...

Och jo: pucken studsar väldigt konstigt när Clarke ska försöka ta emot den och vända upp.
Ånyo lite oflyt med marginalerna som man måste ha med sig i en sån här match.
Men sammantaget gör vi trots allt 4 mål mot HV på bortaplan och då känns det som sagt surt att bara få med sig 1 pinne hem, som matchen faktiskt utvecklade sig.

Som du(?) redan påpekat: hade vi vunnit mot Modo istället så hade den här poängen istället betraktats som mer eller mindre bragdartad...

Kommentera