Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1279284

Sv: Hv71 - Brynäs
Huge: Jag förstår inte all denna vilja att hänga hundhuvuden på individer efter varje match. Den enda som skulle ha ett helt halsband av hundhuvuden runt halsen är väl i så fall domaren som gjorde en miserabel insats. Jag hoppas att han sov gott inatt. Nej, man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag. Att spelare gör misstag under en match får man leva med. Hur många beslut gör en spelare under en match? Det är väldigt många beslut och alla kan inte bli rätt.

Sen tillkommer det andra parametrar. Lagkamraters vetskap om vilket beslut en medspelare tar i en situation, att spelarna "känner" varann med andra ord. Vi har några nya spelare i laget och tyvärr var det dessa som fick en huvudroll igår.

Davidsson gjorde en specialare och lämnade Clarke med dumstrut på huvudet. Det vore intressant att veta om man ens upplyst Clarke om denna specialare? Det kallas scouting/breifing. Man talar alltså om smådetaljer för spelarna som är viktiga att tänka på. Nu gjorde Dale ett beslut att försöka genskjuta Davidsson via genvägen genom målgården. Hade han vetat om "specialaren" så kanske han hade agerat annorlunda. Vad vet jag. Det får man fråga Dale om.

När det gäller förstafemmans roll så köper jag fortfarande inte dit resonemang. Förstaformationen skall vara lagets vapen FRAMÅT och skall därför hela tiden försöka matchas mot motståndets sämsta kedja. Klarar man det är mycket vunnet. Att "slösa bort" sin förstecenter och tilltänkta skyttekung (Somervuori) på ett defensivt inriktat arbete som att "ta bort" deras förstalina så tycker jag att man gör fel. Varför?

Brynäs är kända för att ha bra utbildade spelare när det gäller defensivt arbete. Vi har rutinerade spelare som är vana att kämpa i defensiven och som har det som ett signum. Dackell och Hansen är två av dessa och dessa två samt en tredje länk är för mig solklara att ha den rollen. Har man som Brynäs förhållandevis små resurser att tillgå så måste man som ledare se till att dessa resurser använda på rätt sätt. I detta har N.C misslyckats under de två senaste matcherna. Jag tycker mig se en tydlig linje hos N.C här om man jämför med slutspelet. Han är beredd att stånga pannan blodig för att nöta vidare med sin utgångsidé. Jag tror att han måste vara mer flexibel och försöka sig på andra formationer. Tidigt. Detta skickar en klar och tydlig signal till spelarna att man inte är nöjd. En sån signal ger oftast mer effekt än en massa skäll i periodpauserna.

Gör konstruktiva förändringar och pusha laget framåt istället för destruktiva handlingar som tex gap och skrik. Jag vet själv hur man reagerar på en tränare som står och upprepar sig match efter match samma fraser, samma klichéer och samma gapande. Man fjärmar sig och tänker på annat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Hv71 - Brynäs
Svartgulröd: Klockrent ang Clarke. En spelare som just Clarke måste ju få lite tid att lära sig ex sån specialare som Davidsson levererade.
Han är ingen obegåvad back och kommer att lära sig spelet i ES efterhand och då får man kanske förstå såna här misstag till att börja med.

Visst har du rätt ang förstafemman att dom ska leda laget framåt, men nu var det ju så att HV var hemmalag igår och kunde matcha vår förstafemma med det dom själva ansåg vara bästa motvapnet.

Så jag tycker fortfarande att du drar lite väl snabba slutsatser på CZ:s ev brist på flexibilitet i det här fallet.
2 matcher har som sagt spelats där vi gör två helt olika insatser vad inställning och energi beträffar.

Kommentera