Brynäs IF

715522 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1336730

Sv: Timrå IK- Brynäs IF 2011-01-20
Olle:
Lotteri som i att slumpen avgör. Nu ska jag villigt erkänna att Timrås straffar vad betydligt bättre än Brynäs dito under gårdagen.
Kan även säga att jag tycker att om något av lagen skulle ha 2 pinnar i går så var det Timrå då de skapade fler klara målchanser.
Höll Svedberg 0:an i går eller släppte han in 2?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK- Brynäs IF 2011-01-20
Qvarre: Jag håller inte med där ang. att slumpen avgör. Alla spelare är ju bevisligen inte lika bra på att lägga straffar, laget med bäst skyttar vinner oftare. Inte alltid men oftare. På ett sätt tycker jag nästan att det är mindre slump än en fladderpuck från blå som träffar tre spelare på vägen in i målet. Visst det är ett moment av hockey som är onaturligt men med 3 straffar per lag så tycker jag faktiskt att den där slumpfaktorn är ganska liten.

Jag såg inte gårdagens match så jag vet faktiskt inte. Angående nollan eller ej så är det klart att båda målvakterna gjorde det :)
Kommentera

Sv: Timrå IK- Brynäs IF 2011-01-20
Qvarre: Ja Timrå var bättre än Brynäs inget snack om det. Men deras straffar var väll inte så bra. Första straffen är Svedberg för ivrig och blir grundlurad av första finten. Andra straffen är ju inte mycket att säga om, ingen bra straff men heller ingen straff som han givet skulle ta.

Svedberg får ett insläppt igår. Likasom att bara en av straffskyttarena får ta med sig målet.

Rent allmänt så tycker jag förlängning och straffar är ett jävla skit. varför inte låta en match sluta oavgjort? Jag må vara konservativ men jag tycker det blir mer tur än skicklighet som avgör. Jag var iof mot att man tog bort redline offside också.. =)
Kommentera

Sv: Timrå IK- Brynäs IF 2011-01-20
Qvarre: Jo visst, straffar är som bekant att jämställa med lotteri och slantsingling. Att dom inte har tänkt på det inom fotbollen? Där låter dom ju t o m VM-finaler avgöras på detta sätt.

Ett alternativt synsätt är att straffar är en egen liten psykologisk uppgörelse, där man kan sno en pinne till genom enskilda bra prestationer av målvakt och skyttar.
Kommentera