Brynäs IF

714000 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1360680

Sv: Kvartsfinal 2 Brynäs IF-Färjestads BK 10/3-11

Jag hann inte skriva något igår efter matchen, var tvungen att sopa upp resterna av en TV-dosa och ett par datahörlurar som åkte i väggen!

Hur som helst, det största strykgänget i svensk slutspelshistoria lever upp till sitt rykte. 7-8 plats i grundserien och sedan vinner man knappt en match i kvartsfinalserien. Det är liksom så det ser ut år efter år.

Denna kvartsfinalserie är tvärdöd nu, FBK spelar hem detta med 4-0. Kanske, kanske att vi knäpper en match om Dansk får stå istället för supermegafloppen Greiss.

Man får väl se fram emot Silly season istället, ska bli intressant att se vilka stjärnskott Sundlöv landar denna gång. Sedan blir väl den uttalade målsättningen nästa säsong FINAL. Detta trots att vi inte har gjort några större framsteg på 10 år.

Sedan att vi gjorde en bra match, bla bla bla. OCH? I ett slutspel gäller det att vinna, annars åker man ut. Punkt slut!

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvartsfinal 2 Brynäs IF-Färjestads BK 10/3-11
MarcusElving: Greiss gjorde många kanonräddningar igår, däremot är det svårt att blunda för tavlan han gjorde på andra målet.
Hade Brynäs istället vunnit hade man hyllat Greiss prestation och hans otaliga räddningar.
Om han bara håller sig i målet och inte fladdrar runt i burens omgivningar så duger han. Minns Korhonen och Sperrles svacka och få perspektiv.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 2 Brynäs IF-Färjestads BK 10/3-11
MarcusElving: Givetvis så kommer man att skylla på alla skador som naturligtvis drabbat oss negativt. Men samtidigt så kan man tycka att man borde ha löst målvaktssituationen och sett de brister Greiss har. Jag kan omöjligt se att Alcén har varit nöjd med värvningen.

Dansk är en "Hail Mary" och det skall väldigt mycket till att han skulle kliva in och göra någon större skillnad. Tyvärr.

När man sedan har svårt att skapa långa anfall själva, spelar med hög felmargnial i egen zon och slår väldigt dåliga förstapass så är det svårt att lägga spelet i offensiv zon. Speciellt mot ett så pass bra lag som FBK.

De är klasser bättre än oss på samtliga positioner.

Nej, det här slutspelet förlorades långt innan det ens började. Det förlorades genom alla dessa halvhjärtade insatser man sett mot främst bottenlagen. Vi har skänkt bort massor av poäng till tex SSK och Modo. Hade vi bara vunnit Hemmamatcherna mot dem så hade tabelläget sett annorlunda ut och vi kanske hade fått en motståndare i kvarten.

Men man kör med sitt "minsta möjliga marginal" hela tiden och då hamnar man i den sits man är i idag.

Tyvärr
Kommentera

Sv: Kvartsfinal 2 Brynäs IF-Färjestads BK 10/3-11
MarcusElving: Amen!

Även om det är helt ointressant med silly season, det är ju Sundlöv som ska ut och värva. Blir bara kattskit av alltihopa.
Kommentera