Brynäs IF

715068 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1375363

Sv: Silly Season 2011/12
Rossa:
"Hoppas att det inte är sant, har inte BIF tillräckligt med Juniorer. Så fort dem blir något att ha försvinner dem i allafall till NHL."

Det är många som de senaste året/åren uttryckt samma åsikt. Dvs att Brynäs inte ska satsa på juniorer för vi blir bara av med dem till proffslivet. Jag vet att du inte uttryckligen skrev så, skulle bara vilja få en diskussion om sakfrågan.

Är det någon skillnad egentligen? Dvs hur länge blir de värvade spelarna kvar i klubben/klubbarna när de ekonomiska musklerna inte finns?
Jag har inget facit men låt oss anta att de bästa juniorerna blir kvar i A-laget mellan 1-3 år beroende på utvecklingskurvan. Är de värvade spelarna kvar längre om de nu har en positiv utvecklingskurva? Dixon, Hietanen och Angell är väl några exempel på spelare som inte stannade så värst mycket längre i Brynäs?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2011/12
Vuollerim: Nej de spelare du nämde var inte kvar så länge de heller. Men är det där problemet ligger? Ligger det inte mer åt det ekonomiska hållet?

Frågeställningen är följande:

Skall Brynäs lägga ner så mycket ekonomiska resurser på att ta fram juniorer när de i alla fall inte får ut mer än ett par år av dem i A-laget?

Brynäs är inte en rik klubb och man får välja vad man skall satsa på.

Juniorverksamhet på BEKOSTNAD av A-lagets kvalité NEJ Tack!
Kommentera