Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1376727

Sv: A propósito de nada
GävleLasse: "Nu är det väl inte sportredaktionen som skapat denna nyhet. Själva nyheten är ju att spelarfacket har reagerat."


Jag konstaterar bara att GD vidarebefordrar spelarfackets något överdrivna kritik genom att svälja kritiken med hull och hår, istf att försöka göra en seriös genomlysning av "problemet" med ersättningar till juniorer som får istid i A-laget och där istiden kanske börjar tangera en normal istid sas för kontrakterade spelare.
Nånstans bör man ju dra en gräns men frågan är isf bara NÄR?
5 min/match?
10 min/match?
15 min/match?

Så länge kontraktet inte stipulerar nån extra ersättning för istid i A-laget så blir det lite fånigt att rubricera Brynäs (och övriga lags) agerande som mer eller mindre slavarbete utan nån ersättning öht.
Om spelarfacket nu är så oerhört måna om juniorernas ersättning, varför har man inte tidigare försökt få klubbarna att ersättningsfrågan ska regleras i kontrakten på ett lite mer specificerat sätt?
Jag menar; fenomenet med juniorer som helt plötsligt får lite mer istid i A-laget än vad man kanske räknat med, är ju knappast nåt som helt plötsligt dykt upp just nu?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Så här kommenterar Linus Fröberg "skandalen" med de utnyttjade brynäsjuniorerna: "Egentligen spelar det ingen större roll för min del. Jag var nöjd över att få vara med."

Ovanligt att facket har en annan verklighetsuppfattning än dom det berör.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: De har lik förbannat varit ute och rest och borde således få någon form av traktamente. Nån tusenlapp tycker jag gott att man kan kosta på dessa spelare.

Är det inte jävla dumsnålt av Sundlöv att hålla inne med kaffepengar sett till den juniorsatsning i mångmiljonklassen man har idag?

Om inte annat så kan såna här småaktigheter göra att man kommer på kant med några spelare som helt sonika tar första bästa kontrakt från något annat lag.

Att sedan tidiningarna och text TV målar upp det i oh med att det är spelarfacket som reagerat kanske inte är så konstigt. Det är sverige vi bor i. Ett land där fackföreningarna är en del av samhället. Speciellt i en Sossestad som Gävle.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Det vore intressant att veta hur de berörda juniorerna själva ser på det. Har man framfört till Brynäs att man ska ha ersättning? Vet man ens om att man har rätt till det? Har Brynäs skapat bitterhet hos junisarna i det här fallet är det riktigt illa.
Kommentera