Brynäs IF

713738 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1395529

Sv: Espoo Blues-Brynäs IF Fredag 26 augusti, kl 18.30

Burken: "Nej jag baserar mina teorier på att man i stort har samma spelartrupp och har misslyckats med att spela ett offensivare spel förr under två olika tränare."

Arnio har ju helt rätt: det är DU som inte verkar ha tänkt öht.

Boork och CZ försökte förvisso spela ett offensivare spel men hade i ärlighetens namn inte det rätta materialet och förutsättningarna för att lyckas, som jag ser det.
Även om försöken var behjärtansvärda och logiska.
En tränare måste ju försöka utveckla spelet med det material han har och funkar det inte så går det ju alltid att backa ett steg och gå tillbaka till det som funkat tidigare.
Jag ser det iaf inte som nåt större misslyckande, mer än filosofiskt.
Klart att allting som inte går som man tänkt kan betraktas som ett misslyckande.
Men försöken kan ju ha gett bra erfarenheter inför framtiden och i det långa loppet visa sig ligga till grund för senare lyckade resultat.
Kan det då betraktas som ett misslyckande? Knappast...

TJ ser ut att ha klart bättre förutsättningar att lyckas med sina offensiva idéer: en bättre och stabilare målvaktssida.
Juniorer som både blommat ut och är på väg uppåt (nåt som vare sig Boork eller CZ kunde dra nytta av).
Vi har värvat klart offensiva och riviga  spelare i övrigt.

Du gör mao kardinalfelet att basera din pessismism över TJ:s chanser att lyckas, på hur det såg ut under två tränare med helt andra förutsättningar vad gäller material men även vad gäller tränarens grundfilosofi.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Espoo Blues-Brynäs IF Fredag 26 augusti, kl 18.30
Huge: Om man tillbringar en hel försäsong till inträning av ett nytt spelsystem och tillämpar detta med negativt resultat och tvingas göra ändringar i spelsystemet så är det ett misslyckande. När man sedan som i Boorks fall får sparken så måste det handla om ett misslyckande för vad skulle annars ha föranlett sparkningen? Visst förekommer det många faktorer i ett sånt beslut men i grunden så måste ändå förlusterna och tabelläget till stor del skyllas på att man valt att spela ett offensivare spel. Man gjorde ett försök att ha en större trupp just med ambitionen att kunna orka spela ett intensivare spel men detta föll platt till marken. Men det är en annan historia. Grejen var i alla fall att man inte nådde den ambition man satt innan säsongen startade.

Samma gäller N.C's försök till offensivare spel där man efter hand upptäckte att det inte var hållbart. Man var tvungen att byta spelsystem vilken man kan som kvitto på att man misslyckats med sina ambitioner. Att man inte heller nådde det satta målet med semifinal är även det ett misslyckande även om man får ge Brynäs tillgift och ursäkten med tanke på skadeläget, men ett misslyckande är det.

När det gäller tillgångar på juniorer så hade Boork tillgång till ett par riktigt bra juniorer Exempelvis Markström som fick spela hela grundspelet i J20 medans man nötte på med två riktigt dåliga målvakter i A-laget. Så man hade säkert en principiell tillgång på den unga sidan då med fast man gav dem aldrig chansen utan höll sig med spelare som Hermansson, Spets, Ström och allt vad de hette. Man gjorde helt sonika ett val och misslyckades. Och sista säsongen Boork gjorde i Brynäs slutade ju i KS och jag tror inte att man kan säga annat än att DET var ett misslyckande.

Fast du har säkert många förmildrande omständigheter på lager när det gäller försvar av misslyckanden som jag kommer att rycka på axlarna åt.
Kommentera