Brynäs IF

715477 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1410964

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
mattias - 74: Vad jag har sett, så var väl inte tacklingen mot huvudet?

Det är så jävla löjligt att han fick matchstraff, bara för att han skadades. Han skulle max få två minuter om Luleå spelaren hade rest sig upp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
Erat:

Han träffar ju delvis huvudet på den bortre sidan det syns ju när tacklingen träffas, dock är det inte en full träff mot huvudet men det syns klart och tydligt att Bertilsson träffar med den borte delen med sin tackling på sidan av huvudet. Så uppfattar jag det. Du får gärna motivera varför inte Bertilsson skall ha en avstängning för det här?

Visst är 10 matcher att ta i men tyvärr verkar man ju behöva ett avskräckande exempel kanske. Jag skriver bara hur jag upplevete detta. Hade sagt lika om det var en leksing som tacklat. Är det nånting jag är så är det objektiv, det föreöker jag alltid vara.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Luleå HF Torsdagen den 6/10-11
7 oktober, 2011 kl 09:30 Av Henrik Sjöberg
Kategori: Övrigt
Först och främst. Det är väldigt skönt att Jonas Berglund klarade sig så pass bra som han gjorde efter tacklingen från Simon Bertilsson.

De flesta är överens om att Bertilsson ska stängas av under en lång tid men jag är inte så säker på den saken.

Tacklingen i sig är en bra tackling. Bertilsson kommer inte in med armbågen eller gör något fult på så sätt och han är dessutom en väldigt bra tacklare så det var ”otur” att det var just Bertilsson som kom i den situationen.

Sen kan man förstås diskutera om han måste satsa så pass hårt som han gör i den situationen och där kan jag förstå att man pratar om respekt för varandra på isen.

Jag skulle köpa att Bertilsson blir avstängd men antalet matcher är svårt att bedöma. Men att stänga av honom i en månad tycker jag är överdrivet. Bertilsson går inte in i situationen för att skada honom som det kan vara i många andra situationer och där anser jag att man måste se skillnaden.

Jonas Berglund uttalar sig på klubbens hemsida och säger att han själv ville ställa sig upp men fick order om att ligga kvar på isen.

”Bulan” Berglund, Jonas Rönnqvist och Johan Harju är tre tunga Luleånamn som alla sa efter matchen att de inte trodde Bertilsson var ute efter att skada Berglund och det bevisar på något sätt att han inte borde stängas av i en månad. Hade smällen varit så ful så hade Luleås spelare och ledare varit helt vansinniga. Så var det inte i går.

Det där med respekt för varandra på isen, där tror jag det finns en bra lösning. Inför femminutersregeln och tillåt att man får fightas även i Sverige så får spelarna stå för vad man gör på isen. Då är det inte lika kul att göra något fult när man vet om att man kommer få stå till svars för det.

Sen kanske man inte ska få slåss flera gånger i samma match och göra en show av det.

Ett slagsmål – fem minuter.

Två slagsmål – matchstraff.

Sen måste det förstås göras bedömningar efter hur slagsmålen ser ut. Spårar det ur fullständigt så ska man förstås kunna få matchstraff även vid första tillfället.

Den lösningen tror jag på.

När det gäller Bertilsson... blir han avstängd kan jag som sagt köpa det. Men inte för många matcher. Det är tackligen inte värd.

En annan sak också. Det måste kännas surt för Bertilsson nu att stängas av för den här tackligen samtidigt som Andreas Jämtin klarade sig från en avstängning – och utvisning när han crosscheckade just Bertilsson i ansiktet tidigare den här säsongen.
Kommentera