Brynäs IF

715158 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1429265

Sv: A propósito de nada

Zzz: "Sen är frågan vem av topp 6 backarna ska petas? Gunderson, Bertilsson, Andersén, Ekholm, Jonsson eller Sundqvist. Vem ska sitta på bänken?"

På förhand är det svårt att säga att just DEN backen skall bänkas. Men, får vi in en bra defensivt lagd back så uppstår ju genast en konkurrenssituation. Rent spontant så känns Lasse Jonsson som ett av de alternativ att se över. Det bästa vore i så fall utlåning. För sett till vad han levererat hittills så är han inte värd lönen han har. Det pratades mycket om bra +/- men som jag ser det så bidrog han inte speciellt mycket till detta själv utan åkte "snålskjuts" på sina lagkamrater. Samtidigt får man ju inte glömma att han även bidrog till viss del genom att spela. Men med en hög lön så ökar kraven och där har han brustit. 0+5 på 17 matcher är för dåligt för en back som skall vara försteback i PP. +8 är visserligen inte dåligt men han delar samma siffror som tex Anderssén och han har knappast samma lön som LJ.

Men som jag skrev innan så tror jag att det kan vara väldigt nyttigt att få en konkurrenssituation bland backarna.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Burken: Jag tycker inte att Lasse åkte snålskjuts i början utan att han började väldigt lovande. Poängen och den fina +/- hängde du ihop, men just nu är han under isen även om jag tycker han var ok sist utan att imponera. Men vissa matcher har han varit en ren säkerhetsrisk. Men som du säger, vem som ska bort beror helt på vem som kommer in. Ska Lasse bort måste det in en back med bra händer som kan leverera bra uppspel för det kan varken Sundqvist eller Andersén när dom är pressade och vi har i så fall inte plats för en till sånn back.
Kommentera

Sv: A propósito de nada

Burken: ja LJ måste man göra nått åt. Just nu känns Gunderson och Ekholm som bättre alternativ sett till det offensiva. LJ är ju främst en offenivback dessutom så om han inte producerar mer framåt eller tar ett rejält kliv i det defensiva så hänger han lite löst i min bok.

Poängmässigt har han legat runt 20 poäng per säsong vilket iof inte är katastrof men även Clarke hade 18 pinnar. En spelare med den rollen och lönen vill man ju helst ha upp mot 20 poäng iaf.

Kommentera