Brynäs IF

715523 inlägg · 7953 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2706080 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Erat: Jag menade ju precis tvärtom. Inte bryta kontrakt för så gör man inte och de finns inte pengar för de. Men om Alcen behöver en extra slant till en riktigt bra center så varför knte swischa?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: menar inte bara en lett.
Finns många andra som kan göra det bättre och från andra nationaliteter som går för samma peng som Indrasis.
Men hoppas han steppar upp.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Han vann dessutom poängligan (internt alltså) överlägset. 12 poäng före tvåan i ett lag där många spelare gjorde en hel del poäng.

58 poäng, 16 utvisningsminuter, +27. Tvåa i totala skytteligan och folk pratar om att bryta kontraktet innan vi ens sett honom spela i SHL? Jag tror inte han kommer göra bort sig helt i rätt omgivning (speciellt inte när man tittar på vilka tidigare spelare vi haft i SHL). Och NEJ det betyder inte att jag tror att han kommer vara i närheten av att vinna poängligan eller att det inte finns andra spelare som är bättre.

Jag tycker om att titta på hur många mål bakåt varje spelare är inne på (i 5 mot 5 så klart). Indrasis var bara inne på 28 mål bakåt på 52 matcher. Med tanke på hans speltid är det ganska imponerande (55 framåt är ingen förvånad över här sett till poängen). Larsson & Rödin var inne på mer eller mindre lika många och då har de bara 44 respektive 47 matcher spelade. Bertilsson var inne på 31 (på 45 matcher) och han ses ju som en defensiv gigant (i.a.f. i HA).

Indrasis - Larsson - Rödin är ju dessutom en inövad kedja som känns dum att spräcka innan man ens gett dem chansen i SHL. Men det kan garanterat tränaren avgöra bättre än mig. :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Menade inte att man skulle bryta kontraktet ett skrivet kontrakt är ett kontrakt. Däremot kanske om man som vissa vill fortsätta värva dyra stjärnor kanske Alcen skulle uppskatta ett bidrag från oss också.. Indrasis förtjänar sin chans i shl!!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Är det nu vårt forum hittar tillbaka till sin gamla form... Swishkampanj för att bryta med HAs näst bästa poängkung och målgörare. Jösses.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: ” Så att hålla på att kladda och tro vi kan hitta en annan lett som är bättre och kan ersätta Indrasis är med snälla ord imbecillt.”

Brynäs har dessutom precis gått ut med att man förlängt med indrasis, att då försöka bryta kontraktet känns ännu mer långsökt (snällt ordval)
Om man ville bli av med honom hade man väl gjort det innan förlängningen offentliggjordes

Vilka av dom andra, bättre, letterna är tillgängliga? Vilka är ens på marknaden.

Indrasis är kanske inte min favoritspelare men han var starkt bidragande till att vi gick upp, han förtjänar att få chansen i shl
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Greatredwing : ”Man måste kanske vara lite realistisk där de kostar jäkligt mycket att bryta ett kontrakt.. Kanske borde vi fans dra igång en swishkampanj?”

Ja det där förslaget låter ju jäkligt realistiskt..
Vi är nog många som är tveksamma på Indrasis men en swishkampanj för att bryta med sin egna poängkung är ju höjden av oseriöst.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Greatredwing : En swishkampanj för att bryta kontraktet med våra interna poängkung förra säsongen? Något säger mig att den kampanjen inte skulle gå svinbra...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Även fast indrasis van vår interna poängliga så tyckte jag aldrig han var så bra som hans poäng säger
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lunkz: Man måste kanske vara lite realistisk där de kostar jäkligt mycket att bryta ett kontrakt.. Kanske borde vi fans dra igång en swishkampanj?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lunkz: ” Finns flera i Lettland som är bättre än indrasis.
Bryt och värva in en annan, mer Bang for the bucks”

Indrasis en av anledningarna till att vi spelar i SHL nästa säsong och är väl inspelad på Gällas spelsystem.

Så att hålla på att kladda och tro vi kan hitta en annan lett som är bättre och kan ersätta Indrasis är med snälla ord imbecillt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
IronKrook: gjorde en sammanställning på centrar i Ahl för ett tag sedan som skulle kunna tänkas komma till Europa och då hade jag med Karlström.

Men han ryktas väl signa nytt kontrakt i Nordamerika (!?) så ägnade inte så mycket fokus på honom men helt klart en spelare som skulle kunna vara tänkbar för Brynäs
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey_85: Om det skiter sig lär HA-klubbarna stå på kö för att ta över honom (men kanske för halva lönekostnaden då).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lunkz: Det är ju inte gratis att bryta kontrakt bara så där, så särskilt mycket bang for the bucks lär det ju knappast bli då.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lunkz: Indrasis är ju lite av ett orosmoment för mig. Jag tycker att han är en väldigt underhållande och teknisk spelare och verkar sprida bra energi. Han hade stor del i att spela tillbaka oss.

Men tempot och hans infall oroar mig i SHL-miljö.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Finns flera i Lettland som är bättre än indrasis.
Bryt och värva in en annan, mer Bang for the bucks
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey_85: Lettland torskade med 8-1 mot Tyskland i omgången innan. Ingen vidare uppladdning inför matchen mot Sverige.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey_85: ja, tycker också det känns som att Lettland blivit platt fall efter förra årets brons. Känns knappt som att laget drar åt samma håll typ
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Nä, svårt att dra några växlar när Lettland är så pass mycket sämre som lag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey_85: han sköt nyss ett skott i stolpen.

Annars har det väl gått sisådär, ingen är ju så värst bra i Lettland
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nån som följt Sveriges match mot Lettland? Isåfall, hur ser det ut för Indrasis? Hänger han med?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Även om Lindbäck inte hade över 90% den säsongen får du ju titta på resten av laget också. Tittar vi på de andra målvakterna så ser det ut så här:

Jussi Olkinuora: 88.8%
Oliver Håkanson: 87.9%
Veini Vehviläinen: 85.4%
Tomi Karhunen: 82.6%

Det är väl rätt tydligt redan där att det inte bara var Lindbäck som var problemet den säsongen? Och jag försvarar inte Lindbäck på något sätt. Men laget var verkligen inte särskilt bra den säsongen och många underpresterade något enormt (inklusive Lindbäck så ingen tror något annat).

Rödin gjorde t.ex. bara 6 mål på hela säsongen (lika många som Jacke som spelade 15 matcher färre). Palve 19 poäng på 51 matcher vilket kan jämföras med hans 64 på 60 matcher denna säsong. Nick Olesen som var näst bäste målgörare (13, Scott hade 14) landade på -19 i plus/minus-statistiken. Eklind var horribel och han har trots det lyckats komma fyra i Luleås poängliga denna säsong. (med 28p, sen 29, 30 och 40 ovanför honom).

"släpper vi till jätteläge på jätteläge så är det svårt att ha krav på 91-92 %"
Med tanke på att bara 2 målvakter i SHL förra säsongen hade såna siffror (92%) så skulle jag absolut säga att det är svårt att ha sånt krav. Lars Johansson (92.04 & Filip Larsson på 92%). Efter det är det bara 5 målvakter som har bättre än 91%. Det visar på det orimliga i att ställa krav på 91-92% för att bara undvika kval.

Sen är det ju inte målvaktens fel att utespelarna släpper till farliga lägen heller. Det visar väl snarare på vikten av att vi har utespelare som inte släpper till såna lägen och kan hålla ned skottantalet mot oss. Exempel: 100 skott mot oss med 92% = 8 mål, 80 skott mot oss med 90% = också 8 mål.

Vi kan omöjligt ha ett realistiskt mål att ha en (än mindre 2) målvakter som ska ha 91-92% över en hel säsong enligt mig. Det vi bör sträva efter enligt mig är en (helst 2) målvakt(er) som kan rädda laget oftare än de inte räddar laget och hålla sig på rätt sida 90% samtidigt som resten av laget faktiskt spelar som ett lag. Då kan vi undvika kval vilket jag ser som ett realistiskt mål för min egen del (även om jag hoppas på att laget satsar på play-in).

Och det är självklart helt okej att tycka att vi ska ha en (eller två) målvakter som ska hålla sig närmare 92% men då kommer man nog bli väldigt besviken sett till historiken i SHL (speciellt som nykomling). Sen är målvakten självklart inte allt. Dif åkte t.ex. ur SHL när målvakterna hade denna statistik (90%+ är alltså absolut ingen garanti menar jag):
Armalis (36 gpi): 90.05%
Lindbom (bara 1 gpi): 95%
Salak (8 gpi): 92.99%
Svedberg (10 gpi): 88.15%
Kommentera

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Jag undrar lite vad folk förväntar sig. Karlström har som du säger producerat bra i AHL och har fått spela ett par matcher i NHL också. Dessutom har han erfarenhet av att spela i SHL vilket det nog är väldigt få realistiska alternativ på marknaden som har vid det här laget. Tror nog Karlström är så bra som vi kan få om det inte blir något med Bäckis (vilket jag fortfarande ser som ett enormt långskott).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
IronKrook: blir intressant och se hur indrasis gör de mot toppbackarna i Sverige
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Attila: I spel 5 mot 5 var Karlström på elfte plats bland centrar sett till poäng (28) i AHL denna säsong, så han kan säkert producera framåt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag tror starkt på Källgren, vilket även opartiska experter gör . Han har gjort stor matcher i NHL så får Anton Hansson fram hans bästa sida blir han nog riktigt bra .

Och det kan inte bli sämre en Lindbäck iallafall 😉
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Det som var imponerande med Modos lagbygge var främst att deras allsvenska lagbygge uppenbarligen var så starkt att det räckte med ett par lyckade nyförvärv för att klara SHL-kontraktet. Ruohomaa och den typen av spelare tror jag enbart blev spår eftersom de var sist ut på marknaden.”

Ah, Ok då är jag med. Trodde du menade värvningarna inför SHL säsongen. Jag är inte heller impad av deras värvningar inför kommande säsong. Men gällande modos HA-bygge håller jag med. Men ingen visste ju på förhand om Woods, Dickenson och Agaard exempelvis skulle hålla i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Anders Lindbäck har blivit total sågad och anklagad för att på egen hand spelat ut Brynäs ur SHL
med denna räddningsprocent 89,3% och idiotförklarad förra säsongen med en räddningsprocent på 88,9%
Har man en räddningsprocent på 90% så beyder det att du släpper in vart tionde skott varken mer eller mindre
tavla eller ej.
Jag lovar att det kommer vara ett djävla liv här inne nästa säsong på våran målvakt om ligger långt ner i serien och han har en räddningsprocent på 90%.
Det beror på hur Brynäs försvarspel ser ut släpper vi till jätteläge på jätteläge så är det svårt att ha krav på 91-92 % men ser det normalt ut så bör nog våran målvakt ha en räddningsprocent på runt 91%.
Om vi inte ska ligga i botten och det ska vara frid och fröjd här inne.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Det som var imponerande med Modos lagbygge var främst att deras allsvenska lagbygge uppenbarligen var så starkt att det räckte med ett par lyckade nyförvärv för att klara SHL-kontraktet. Ruohomaa och den typen av spelare tror jag enbart blev spår eftersom de var sist ut på marknaden.

Så är det lite för Brynäs nu också. Det finns uppenbarligen fortfarande många spelare tillgängliga, men de andra klubbarna gjorde klart med flera spelare innan Brynäs serietillhörighet 24/25 var spikad. Därför är det extra bra att Brynäs får hem tre riktigt bra hemvändare, då räknar jag med Djoos också. Det hade varit otroligt svårt att värva en ny förstafemma utan hemvändarna, nu är det tämligen genomförbart.

Det återstår fortfarande många pusselbitar att lägga i Brynäs truppbygge, fler än i något annat SHL-lag, men jag gillar silly season hittills. Målvaktssidan blir såklart otroligt viktig att sätta, vi vet hur det kan bli om man inte har målvakter som håller måttet. Jag tror det blir viktigt att hitta ett bra komplement till Källgren, även om jag tror att han kommer bli bra. Tror rent generellt att spelare som briljerade inför tomma läktare under covid-säsongen är underskattade av många, eftersom många inte orkade se på skiten.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: "Det duger inte med en räddningsprocent på 90%. Ska vi stanna kvar i SHL bör den procenten ligga på 91-92%"

Här behöver vi nog vara realistiska. Rögle tog sig till final med 90.33 & 90.37 t.ex. (I grundserien så klart).

Timrå (som kom ovanför Rögle i serien) hade 89.87 & 89.91.
Färjestad (etta i serien) hade 91.13, 90.74 & 91.94.
Du tycker alltså att vi bör ha bättre än det "för att stanna kvar i SHL"?

Om vi tittar längst ned i serien såg det ut så här:
Modo: 87.38 & 90.30
Malmö: 90.17 & 90.09
Oskarshamn: 85.19, 90.62, 88.88 & 87.48 (de 2 första var bara 2 & 4 matcher).
HV: 87.36, 82.93 & 91.67 (sista var bara i 11 matcher)

91-92% som krav för att stanna kvar i SHL ser för mig otroligt orealistiskt ut sett till tidigare säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Brynäs har dock varit i princip sämst i klassen på att värva en riktigt förstemålvakt de senaste
åren.Så jag ställer mig lite skeptisk till denna värvning som förmodligen grävde ett ganska stort hål i spelarbudgeten.
Det duger inte med en räddningsprocent på 90% enligt mig.
Ska vi stanna kvar i SHL bör den procenten ligga på 91-92%
Är Källgren den målvakten det är frågan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Det är klart FBK-Sanny lyfter fram den statistiken 🤣.
Viktigt att Gällstedt hittar ett fungerande försvarsspel a la’ Luleå, där man kan stoppa in vem som helst mellan stolparna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: men då kan det ju lika gärna bli en center som kör på i en ”fjärde formation”.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Personligen gillar jag den lösningen Luleå fick till när de värvade Matteus Ward. En ung målvakt som presterat bra på allsvensk nivå och som tävlar mot en uttalad etta, i det fallet Lassinanti. Kollar man så är det väll bara Oliver Håkansson som matchar dem kriterierna. Men varför inte sno honom från Södertälje, det går ju nu när man spelar SHL. Nu har han även mer rutin än då vi lånade in honom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Sverige - Lettland idag, blir spännande att se hur våra Lettländska spelare står sig mot världens bästa landslag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Attila: Jag tror att du missförstod mitt inlägg fullständigt… Alcén sa ju i intervjun med GD att 3 forwards till ska in, helst skulle 2 av dessa vara centrar. Men hittar man inget av klass så går man på en vinge.

Enligt Aftonblaskan så är Vesel klar, så då lär vi anta att så är fallet. Åtminstone jag skulle se Karlström som en bra centervärvning. Bra ålder och möjlighet att behålla över tid, men om det sen är som 1:a eller 2:a spelar kanske ingen roll när Gällstedt inte ser på kedjorna på det viset?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
William2325: Har själv ingen som helst insyn i Källgrens liv och prestation "over there" (mer än EP-statistik). Men jag tänker att om man fått stå typ 20 matcher i NHL de 3 senaste säsongerna kan man inte vara SÅ extremt dålig heller (21/22 & 22/23 så inte senaste). Hoppas på att han blommar ut hos oss även om statistiken (EP) inte är superimponerande.

Men själv är jag nästan mer nyfiken kring hur Brynäs tänker kring andremålvakten. Vågar man satsa ungt igen som man gjorde med Clara? Kommer man satsa på mer rutin från topplag i HA? (Frågan är ju om toppmålis där vill vara andremålis i ett förmodat bottenlag jämfört med att vara etta i ett topplag i HA). Och med förmodat bottenlag menar jag bara att man måste ha realistiska förväntningar sett till senaste säsongerna i SHL och att vi är nykomlingar, inget annat (tror vi kommer dömas långt ned av många experter men blir gärna överbevisad).

Edit: Gällande Linus Söderströms 4 matcher på 2 säsonger så var han skadad hela första säsongen, andra (där han spelade 4 matcher) var han inte skadad utan petad... I favör för bland annat... Jared Coreau (i AHL-laget)! Vilket sammanträffande.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hade vi värvat Emil Larmi efter hans år i Nordamerika tror jag inte så många hade varit imponerade. Visst han gick till ett väl fungerande Växjö men bara för det betyder det inte att man blir en supermålvakt. Det går även läsa att Larmi inte trivdes alls utanför isen därborta och sånt påverkar mycket hur du spelar på isen.
Ett annat exempel är Linus Söderström även han till ett topp lag men han hade inte heller några bra siffror i Nordamerika. Han spelade 4 matcher på två år därborta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: "Enligt Sanny hade Källgren sämst statistik av samtliga 12 svenskar som spelade mer än 12 matcher i AHL förra säsongen."

Å andra sidan har Sanny sämst statistik i min bok gällande lyckade analyser. Inte ens i slutet av HA serien trodde Sanny att Brynäs skulle gå upp. Bara ett exempel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Jag tror att det avgörande också var att vår målvaktstränare ville ha honom, ser något i honom och följt honom under en lång tid. Jag tror att det blir bra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Hade ju usla siffror i ett överlägset Växjö också. Förutom ett slutspel där han var bra.

Tror Källgren kommer vara precis så bra som han är. En målvakt för ett bottenlag i SHL. Hade man betalat 1/3 av den lön han får nu hade det varit en ok värvning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Ja men då kan vi ju lika gärna ta in en center som snittar ca 0.15p per match. Är ju inget fel med att värva en sådan center isåfall när vi letar efter en stommespelare där det inte spelar någon roll i vilken kedja han spelar. Blir ju busenkelt att hitta en sådan :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Han kanske inte klarade omställningen till liten is så han kommer spela bättre i Brynäs :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Sanny ❤️ Brynäs i vanlig ordning 😂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Inte sannolikt att man nånsin får uppleva känslan från senaste säsongen igen. Fullständig dominans från match 1. Var man orolig före match la det sej ganska omgående när matchen började, särskilt i slutspelet. Fantastisk upplevelse, även om bara andradivisionen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hoppas verkligen att Alcen visste vad han gjorde när han värvade Källgren det känns som LHC lurade upp Alcen på läktaren i den affären.
Enligt Sanny hade Källgren sämst statistik av samtliga 12 svenskar som spelade mer än 12 matcher i AHL förra säsongen.
Vilket inte känns så lovande.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: ” Lindblom - Fredik Karlström - Kopacka
Silfverberg - Larsson - Rödin
Indrasis - Ölund - Kelleher
Lejon - Vesel - Scott
Karlsson

Djoos - D'Astous
Bertilsson - Kinnvall
Benn - Lindstein
Cukste

Källgren - Bibeau - Steinbergs

Tankar?”

Nu tror inte jag att det här är laget som Brynäs ställer på isen i september. Men om vi leker med tanken så skulle jag ställa upp laget så här:

Silfverberg - Karlström - Lindblom
Indrasis - Larsson - Rödin
Kelleher - Vesel - Kopacka
Lejon - Ölund - Scott

Djoos - Benn
Berra - Kinnvall
Lindstein - D’Astous
Cukste

Källgren - Bibeau
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Attila: ” Karlström som första center? Njae, då har jag nog hellre Larsson eller Vesel där… har högre förhoppningar om vår center-värvning än Karlström.”

Tror kanske att vi supportrar ska sluta prata om 1:a, 2:a, 3:e kedjan osv. Gällstedt vill ju inte se laget så utan vill ha 4 kedjor som kan bidra. Som han sa i ”Nedsläpp Brynäs”, det kommer komma kvällar där ”1:a kedjan” inte presterar som en 1:a kedja. Då måste andra kliva fram.

Det har ju varit en del prat om Karlström här inne tidigare och poängen med honom är väl att han är i en bra ålder och skulle kunna bli en ”stomspelare” över tid. Sen om det är som 1:a, 2:a eller 3:e center kanske är ointressant..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: Karlström som första center? Njae, då har jag nog hellre Larsson eller Vesel där… har högre förhoppningar om vår center-värvning än Karlström.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsaren05: Karlström som första center? Njae, då har jag nog hellre Larsson eller Vesel där… har högre förhoppningar om vår center-värvning än Karlström.
Kommentera

2706080 · »