Brynäs IF

714004 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1488738

Sv: Brynäs IF vs Färjestad BK - Semifinalserie.

Huge: Boork står liksom NZ för en defensiv hockey, graden av defensiven är svår att gradera. Boork står som jag upplevt det dock för en hockey där  puckkontroll prioriteras och han gillar inte inte slänga bort puckarna, NC å sin sida är inte alls lika noga med att vårda puckar och kör inte alls med lika inrutat anfallsspel som Boork. Boorks anfallsspel var planerat in i minsta detalj medans NC tror jag helt enkelt lätt grabbarna köra på bäst de ville. Boork gillar ju också ett fysiskt spel medans NC inte alls förespråkade det. Båda sätter defensiven i första rummet och  skillnaden ligger vid puckinnehav där Boork körde många intränade varianter, bågar och grejer medans NC mer verkade förlita sig på snabba spelvändningar och kreativa spelare (förklarar kanske varför det gick som det gick i FBK)

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF vs Färjestad BK - Semifinalserie.
arnio: Ja, det är väl nåt sånt jag försöker säga: att dom båda i grunden är defensiva fast med lite olika upplägg.
Det jag opponerar mig emot är snacket om den "extrema defensiv" som CZ skulle förespråka, vilket jag anser vara överdrivet.
Och till Lunkan kan jag bara säga att jag inte alls är CZ:s agent.
Jag är hans äldre okända bror och släkten ställer man upp på, så är det bara....
Kommentera

Sv: Brynäs IF vs Färjestad BK - Semifinalserie.

arnio:

Du är nog rätt ute där, Czarneckis "offensiv" byggde egentligen inte på något eget spel utan mer på att möta motståndarna högt i banan och utnyttja deras misstag.

Kommentera