Brynäs IF

713131 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1494111

Sv: Brynäs-Skellefteå sm-final 2012

70 Rodrigues:
Spännande det här. Vet att det är dödsstraff att säga, men jag hoppas vi får ta guldet i Gävle.
Och varför det? Jag var i Skellefteå i lördags, följde med galningarna från Småland och Skåne: Klang, Marcus Mjölby, Perra, Thomas Väsby, David Martinsson m fl.

Hur som helst, Skellefteå, vilken j-la pissarena. Vi möttes av en armada av vakter, med dragna batonger. Vad hade de fått för instruktioner? Att till sista man försvara stan mot Linköpings nazister, Stockholms fotbollshuliganer eller kanske t o m de glada gossarna från Millwall? Fast vakterna ska inte ha skit, de var ändå artigt trevliga. De gjorde säkert vad de blivit tillsagda av ledningen i Skellefteå AIK.

Skitsamma, vi bevakades som om vi var Al-Quaida.

Som en del av er vet älskar jag att gå runt och babbla och småretas med motståndarsupportrarna, men det hade vi inte en minsta chans till: från att vi kom fram stängdes vi in i vår lilla holk och fick på inga villkor se övriga arenan eller ha någon som helst kontakt med andra människor. I pausen lovades vi dock att baren skulle hållas öppen, så det lät lovande.

Baren? Hahaha, när vi kom ut i första pausen hade de öppnat en korvkiosk i en kaklad lokal på ca 30-40 kvm utan en enda stol. I korvluckan hade de hällt upp ett antal Sofiero i plastmuggar. Sen fick vi tillresta Brynässuppportrar avnjuta våra öl kring det enda lilla bordet som fanns, medan vakterna noga bevakade oss.

Jag kanske helt missat vad som hänt den här säsongen, men ser det verkligen ut så här på alla arenor?
Är det här hockeyns framtid?

Kommentera