Brynäs IF

715248 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1507247

Sv: A propósito de nada
 
Mitt sista inlägg i Rahmdebatten: 1999, Brynäs blir svenska mästare och efter det hamnar man i ett vakum fram till och med 2012 då man återigen är bäst i Sverige. Några år innan går Bo Bylund ut och säger att Brynäs ska leda utvecklingen av svensk hockey och gärna vinna guld lagom till hundraårsjubileet, vilket man ju även gör. Gott så. BIF bygger även upp Sveriges bästa ungdomsverksamhet. Det går åt rätt håll!

När man sedan tappar Svedberg till Nordamerika sitter man och väntar och väntar innan man värvar en ersättare. Ersättaren blir den dopingavstängde Rahm som spelade 19 matcher för Färjestad säsongen 09/10, han låg knappt över 90 % i räddningsprocent. Sedan dess har han inte spelat en match. Det jag tycker är så tråkigt är att Brynäs raserar en del av det man byggt upp genom att värva en dopingavstängd målvakt, istället för att fokus ligger på senaste guldet och den framgångsrika ungdomsverksamheten, vilket givetvis är väldigt tråkigt. 

När man ska leda utvecklingen av svensk hockey känns det konstigt att man väljer att värva en dopingavstängd målvakt, istället för, exempelvis, en lovande yngre förmåga. Att inte fler ser detta är tragiskt. Å det viktigaste och mest grundläggande av allt; att inte fler tar avstånd från doping är det mest tråkiga. Sen om spelaren heter Rahm eller något annat, det spelar ingen roll. Att fuska (dopa sig) är alltid fel oavsett om man som spelare är frisk eller skadad, allt handlar om att fuska och att inte konkurrera på samma villkor. Dessutom sänder det helt fel signaler till landets ungdomsspelare. Tack för ordet.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada

Anders Berg: "När man ska leda utvecklingen av svensk hockey känns det konstigt att man väljer att värva en dopingavstängd målvakt, istället för, exempelvis, en lovande yngre förmåga"

Ahaaaaa...
Så bara för att man INTE värvar ytterligare en lovande 17-åring i tillägg till den skara av unga lovande spelare vi redan har och redan värvat inför den här säsongen, så är alltså värvningen av Rahm ett tecken på att man inte har för avsikt att leda utvecklingen i fortsättningen?

"Å det viktigaste och mest grundläggande av allt; att inte fler tar avstånd från doping är det mest tråkiga."

Ajfan.
Jag har läst samtliga inlägg i den här debatten och SAMTLIGA, oavsett om man är för eller emot värvningen, har tagit avstånd från dopning.
Om du kan hitta nån som är FÖR dopning så kan du väl visa mig det inlägget, snälla.

Kommentera

Sv: A propósito de nada

Anders Berg: "När man sedan tappar Svedberg till Nordamerika sitter man och väntar och väntar innan man värvar en ersättare. Ersättaren blir den dopingavstängde Rahm"

Äntligen lite konkreta saker att bita i, eftersom du förstås måste haft insyn och jobbat nära värvningsgruppen och Sundlöv.
Annars hade du väl inte vetat att man väntat och väntat. Din uppgift antyder  dessutom att man måste ha missat flera fina och klart bättre alternativ under väntetiden, alternativ som man tydligen ratat i väntan på att nåt bättre ska dyka upp.
Exakt vilka dessa missade alternativ har varit vore ju intressant att få veta, så att vi kan jämföra dom med Rahm och bedöma om dom verkat bättre eller sämre än Rahm.
Vilka namn är det vi talar om?
Ska bli spännande att få se vilka namn du sitter på....

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: A propósito de nada

Skulle Honken skada sig i början på säsongen så ligger vi risigt till... Förstår verkligen inte hur dom har tänkt och skulle vara intressant att se vilka alternativ dom har ratat.

Stör mig mest på att han är matchotränad. Rimligtvis så ska väl Rahm inte kunna konkurera förns efter jul.

Iof intressant med lite turbulens.. Här har klubben vunnit sm-guld och är landets bästa hockeylag, värvat ok för att vara BIF och man går omkring och myser. Sen kommer detta fem i tolv på försäsongen...

Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: +1 på det!
Kommentera