Brynäs IF

713254 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1519354

Sv: Lockout 2012

Jajjen: " En annan sak. För vem finns svensk hockey? För sportchefer och ekonomiansvariga?"

Ärligt talat: jag tror inte att svensk hockey står och faller pga en konflikt i NHL, där dom stackars proffsens svårigheter med att få spela i just ES känns som ett ilandsproblem.
Klarade vi av att driva verksamheten förra säsongen UTAN lockoutare, så tror jag att det kommer att funka även den här säsongen.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012

Huge: Ja, klart som fan verksamheten skulle funka ändå! MEN nu är det ju så att när HL från början kom med den briljanta idéen att istället för begränsa antalet lockoutspelare till ett visst antal så förbjuder man korttidskontrakt helt istället. Detta har KKV kommit fram till är olagligt, hur jävla ense klubbarna än är. Och där har ALLT fallit, nu är det öppet för lockoutare. Modo är på god väg att ta in spelare nu och Frölunda ryktas vara nästa. När NÅGOT lag har tagit in EN enda spelare så är de andra lagen också smått tvingade att även dom ta in en lockoutare hur jävla emot eller ogillande dom är till det för att inte hamna efter de lag som värvar in...

Hade det varit nån form av flexibilitet i ligans styrelse så hade dom ju, när KKV kom med sin dom att det var ett olagligt förfarande, dragit tillbaka "överenskommelsen" och istället satt ett bestämt antal lockoutare som gräns. Det är nåt som är möjligt att uppnå, om man inom HL gör en till "tyst överenskommelse" att vi ska tillåta korttidskontrakt, men inte fler än 3 lockoutare /lag. Då blir det nåt som är möjligt för alla lag att hålla. Som det är nu så är överenskommelsen som är gjord verkningslös eftersom det enda som håller ihop den nu är klubbarnas goda vilja.
Och Modo som ligger pyrt till i tabellen ser om sitt hus, fullt förståeligt, det är ingen annan klubb i ES som bryr sig vilka som lirar i Kvalserien i vår bara inte den egna klubben gör det... Så funkar man! Den som säger annat ljuger.
Och det värsta/bästa är att HL inte kan göra något åt Modos handlande, vilket gör att i förlängningen kan ALLA klubbar, när Modo som första klubb gjort sin värvning av Steen och Enström, ta in hur många som helst istället.

Kommentera