Brynäs IF

714725 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1520112

Sv: Lockout 2012
Huge: För x antal år sedan kom Hockeyligan överens om att alla ES-klubbar skulle ha J20-lag. Vilket Färjestad struntade helt i när de "gick sin egen väg" med div1 och så vidare. Nu har de dock skaffat ett J20-lag igen, eftersom de märkte att det var bättre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lockout 2012

Peja: Har ingen koll på hur turerna gick i HL när man tog beslutet om J20 för x antal år sen, men jag antar att HL vid den tiden inte hade den viktiga betydelse för dom gemensamma intressena , som den har idag då allt har blivit så mkt mer kommersialiserat och ekonomiberoende. Mao: HL har idag en viktigare roll än då, vilket gör att man anser det vara viktigare att följa de gemensamma besluten idag, jämfört med då.
Kopierar in ett svar jag fick via bubbla från en tillförtlig källa som verkar ha koll på saken:

"Vad jag minns så gick inte FBK emot Hockeyligan avseende J20 laget, är inte ens säker på att det är HL som beslutar inom den frågan, tror det är förbundet. Oavsett vilket så röstades en dispens fram som gällde FBKs rätt att under en prövotid ha sina juniorer i ett div1 lag istället, allt i demokratisk anda. Dispensen prövades med jämna mellanrum och folk från förbundet var och synade verksamheten, lite mer kött på benen i denna länk www.vf.se/node/1289 Så det är fel att säga att FBK gick emot ett majoritetsbeslut, det hade inte gått, normala klubbar rättar sig efter demokratiskt fattade beslut, oavsett vad man tycker om dem, det är så demokrati fungerar. Vad jag minns så gick inte FBK emot Hockeyligan avseende J20 laget, är inte ens säker på att det är HL som beslutar inom den frågan, tror det är förbundet. Oavsett vilket så röstades en dispens fram som gällde FBKs rätt att under en prövotid ha sina juniorer i ett div1 lag istället, allt i demokratisk anda. Dispensen prövades med jämna mellanrum och folk från förbundet var och synade verksamheten, lite mer kött på benen i denna länk www.vf.se/node/1289 Så det är fel att säga att FBK gick emot ett majoritetsbeslut, det hade inte gått, normala klubbar rättar sig efter demokratiskt fattade beslut, oavsett vad man tycker om dem, det är så demokrati fungerar."

I princip är det självklart att man bör hålla en rak linje och inte kräva lojalitet i vissa lägen, när det passar ens egna syften.
Men som sagt: mkt beror på resp frågas dignitet sas och hur pass viktig medlemmarna anser den vara, sett till det gemensamma intresset.
I lockoutfrågan känns det som om frågan har varit väldigt viktig, vilket kanske bevisas med att man t.o.m hotat med sanktioner om beslutet inte efterlevs av nån av medlemmarna i ligan.

Kommentera

Sv: Lockout 2012
Peja: Det blev jobbigt för Huge så han drog.. Otippat?:)
Kommentera

Sv: Lockout 2012
Peja: Du förstår, enligt Huge gäller detta bara i vissa fall.. Man måste fråga honom innan i vilka fall som man ska vara lojal eller inte.
Kommentera