Brynäs IF

714046 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1559344

Sv: BRYNÄS IF SM-GULD 2012!

Huge: Så statistiken kring hur få lag det är som lyckas vinna 2 år i rad är också det svammel? Slump? de senaste 12 åren har 6 lag delat på guldena, ingen 2 år i rad dock.

Ni är inte unika, ni är i linje med alla andra, för att ni inte mentalt gjort jobbet.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: BRYNÄS IF SM-GULD 2012!
spud: Ja, din sista mening sammanfattar väl rätt bra vad jag försöker säga:
det är alltid svårt att försvara ett guld, speciellt om man är ett lag som inte är etablerat i toppen sen länge och har den stabilitet och ekonomi som krävs för att ersätta ex 4 flyktade landslagsspelare rakt av, som vi hade tvingats göra inför den här säsongen för att kunna ha en hygglig chans att försvara guldet.
Lägg till skadorna så är vårt nuvarande läge och uppträdande egentligen inte så oerhört förvånande.
När dessutom, som många riktigt påpekar, flera bärande spelare har underpresterat, så har du nästan hela förklaringen.

Det där mentala snacket och att det skulle handla om mättnad stämmer till viss del, men är betydligt överdrivet.
Kommentera

Sv: BRYNÄS IF SM-GULD 2012!

spud: Klart är ju att det måste till en grymt duktig tränare för att få ett lag att prestera på topp igen året efter det blev guld. Få tränare klarar det. Man kan ju gå till fotbollens Ferguson. Nu hade ju han år efter år toppspelare på alla positioner, men inte fan hade de presterat om inte Ferguson hade varit som en rabiessmittad grävling och nafsat dem i vaderna vareviga träning.

En vän till mig har tillhört Man U:s ungdomsakademi för ett antal år sen och när Ferguson, som han gillade att göra, klev ner till dem och ledde lite träningar då och då, fick man omgående veta om inställningen inte var den rätta. Det var med skräckblandad förtjusning man anlände till de träningar den sure skotten ledde :-)

Kommentera