Brynäs IF

715272 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1560782

Sv: Brynäs IF-Växjö Lakers den 15/2-13

Treklövern1912:Kortsiktigt förbättrar det inte laget men man får fram ett budskap. Gör skäl för lönen eller stanna hemma och kör extraträningar när laget spelar match.

Som jag skrev så är det för sent med såna åtgärder nu.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF-Växjö Lakers den 15/2-13

Slajsarn: Fantastiskt att du anser dig ha större koll på vilka åtgärder som bör göras än vad TJ, GP, Sundlöv och övriga som jobbar med laget har.

Brynäs mentala coach Seger och TJ jobbar givetvis med att försöka ingjuta tro på att kapacitet finns i laget. Det är extremt viktigt att se ljusglimtar även i det mörkast mörker för att få spelarna att tro på sig själva igen. Ta förra matchen som ett exempel, torsk visst men Brynäs ledde matchen, gjorde tre mål, skapade massor i PP och var något bättre än det varit den senaste tiden. Här försöler TJ att ge näring till de embryon av positiva saker som skedde och få dem att i spelarnas huvuden göra så att självförtroendet kan få sig en kick åt rätt håll. Det gäller här att lära av de tidigare misstagen och fokusera på induividnivå för att tillsammans med tränare utvärdera vad som bör förbättras. Självklart så ska även fokus ligga på att plocka ut positiva sekvenser från matcher med mindre lyckat resultat. Små målsättningar som spelarna/laget verkligen kan nå sätts upp. Det kan handla om att en 7-1 förlust följs av en 5-1 förlust som sedan följs av en förlust i straffläggning, en tydlig positiv trend kan utläsas i resultaten och här uttrycker tränaren att förra matchen var ett fall framåt. I matchsituationer så kan målsättningarna vara så små som att inte släppa in mål i nästa byte eller att försöka vinna sista perioden i en redan förlorad match. Om/när laget sedan når en framgång så kan faktiskt tidigare motgångar stärka gruppen och göra att de kan spela mer avslappnat och känna en större tro på sin egen förmåga. I detta läge så skall all fokus ligga på att hitta positiva saker i de tidigare matcherna och TJ kan givetvis genom att hänvisa till säsongens inledning också trovärdigt påpeka att kapaciteten faktiskt finns i laget för att ta trepoängare och utmana alla lag i denna serie. Att fokusera endast på negativa saker och kasta in handduken kommer inte på något sätt att leda till någonting positvt överhuvudtage.

Kommentera

Sv: Brynäs IF-Växjö Lakers den 15/2-13
Slajsarn: Bara att spela av den här skitsäsongen nu, går dom mot förmodan till slutspel kan vi bara hoppas att dom inte gör bort sig allt för mycket. Att dom själva säger att dom blir farliga i slutspelet tror dom nog inte ens själva på, finns liksom inget son kan bli bättre, marginellt i så fall. Till nästa säsong kan vi bara hoppas att de ansvariga tar till de åtgärder som är nödvändiga, innan dom ringer försäkringskassan.
Kommentera

Sv: Brynäs IF-Växjö Lakers den 15/2-13
Slajsarn: För min del är det klart att den svaga målvaktspelet från Honken är den största anledningen till denna långa negativa svit. Oron har spridit sig i bland backar och så småningom i hela laget inklusive tränarna och det har gett dåligt själförtroende som syns på alla sätt. T.ex. har adelsmärket skridskoåkningen gått ner i tempo avsevärt.
Kommentera