Brynäs IF

715586 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1581605

Sv: SILLY SEASON 13/14

Rodrigo: Ja, många som är väldigt mycket grovjovbbare (Ollas, Brodin, Granström, även Enterfeldt och Thuresson) lite för få "lirare"... även om spelare som Rödin och Lauritzen besitter mycket offensiv kapacitet.

Att vara energispelare är inte alltid likställt med att  vara grovjobbare (brunkrare). Det finns flera nyanser av spelare. 

Min gissning är att Brynäs söker ett fartfyllt spel framåt där pucken ska göra jobbet, dvs kortaste vägen till måtståndarens mål. Då krävs det spelare som har farten och energin för att bryta igenom det andra lagets defensiv och sätta press med intensivt spel och skridskoåkning och helst långa anfall.

Typ (Skellefteås spel förra året) Med ett sånt spel kommer typ Johan Harju mer till sin rätt. Han kan då koncentrera sig på spelet inne i slottet och behöver inte vara den som ska transportera puck.

En playmaker (om han gillar att hålla puck för länge) kan istället stoppa upp spelet för mycket.

Jag hoppas då på att spelare som Ollas, Granström, Enterfeldt och Thuresson kommer mer till sin rätt i ett rakare spel.

Och de offensiva nyförvärven passar bra in i kravspecen. för ett sånt spel. Alla har fart på rören och gillar att jobba intensivt, ett litet frågetecken dock för Rödins defensiv. För den ska också utföras i ett ruskigt tempo hemmåt (typ Luleås defensiv)

Det här är ren gissning och spekulation från min sida och ska inte tas för något annat.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 13/14
Wesley: vad gör vi då med Lauritzen och Nordqvist? Förutsätter att de får chansen och spelas - borde man splittra på dem, för att få någon typ av balans?
Kommentera