Brynäs IF

714942 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1602868

Sv: Lagbygget 2013/2014

Jajjen: Förra året hade vi en riktig skitsäsong pga skador. Dessa skadade spelare, Basse, Nordan, Dennis, Bertil m.fl., vilka alla har en gidigen skadehistorik är alla fortfarande kvar i laget. Till den här säsongen har det dessutom tillkommit ett gäng spelare vars karriärer också kantats av diverse skavanker. Att 7-8 spelare, med en gidigen skadehistorik, helt plötsligt skall spela obehindrat samtidigt som inga andra ur truppen drabbas av div åkommor/sjukdommar håller jag för väldigt osannolikt. Det är detta misstag som Sundlöv är ytterst ansvarig för.

Att det i dagsläget inte finns några pengar att värva för är jäkligt surt men detta problem hade kunnat undvikas om inte sportchefen hade varit så otroligt naiv i sitt skapande av årets trupp. Han verkar tro att alla juniorer som fostras i Brynäsleden blommar ut till Bäckströms, Silfverbergs och att det bara är att fylla på därifrån om grundstommen faller bort.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lagbygget 2013/2014
munkas: Ja, Brynäs har nog överskattat några av sina egna produkter inför den här säsongen. Löf verkar aldrig riktigt ta klivet från en gedigen allsvensk spelare (som han har visat sig vara i utlåningar) till SHL-mässig. Han spelar på ungefär samma nivå som för 2 år sedan och det håller inte i dagens Brynäs som inte har en Ekholm som kan höja honom.

Djoos och Molin har fått väldigt många matcher sett till vad de egentligen har uträttat. Jag tycker att både Nörsterbö och Westlund har sett betydligt bättre ut än Djoos under de senaste veckorna - men ändå kom Djoos direkt in bland 6 backar så fort han blev skadefri. Det är märkligt att låta honom spela istället för spelare som (i mitt tycke, givetvis) helt enkelt har varit bättre den här säsongen och vore mer förtjänta av fortsatt istid.

Molin är också en märklig historia där en spelare som tyvärr inte är i närheten av SHL-mässig har fått mängder med chanser. Då menar jag inte mängder av istid, utan mängder av byten i jämförelse med många andra juniorer som har fått lite eller ingen alls.

Det känns inte som att Djoos och Molin har utvecklats det senaste året, vilket är illa. Det är aldrig ett bra tecken i ett lag när unga spelare i princip slutar utvecklas.
Kommentera

Sv: Lagbygget 2013/2014
munkas: när kommer nyförvärv-/-et/-en? ;)
Kommentera