Brynäs IF

715790 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1612119

Sv: Olympiska Spelen 2014

mattias - 74: Peja:

Det är bestämt sedan långt tidigare i samråd med alla kvalificerade lags förbund att domarnas nationalitet saknar betydelse, istället tar man ut de domare som gjort bäst ifrån sig under turneringen. Så har det varit ända sedan det infördes med NHL-spelare i OS, lustigt nog har Kanadensare dömt samtliga dessa finaler och så vitt jag vet har ingen klagat förr.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Olympiska Spelen 2014

tompap71: Vettiga hockeyskribenter har klagat på upplägget varje år. Alla - spelare, ledare, domare, förbund, media - är helt beroende av NHL:s välvilja om man ska komma nånstans i den begränsade hockeyvärlden. Självklart säger dom tack och amen om bossen säger - så här ska vi göra.

Huge: Att upplägget gällt hela tiden gör det alltså klokt? Säger väl snarare hur jävla sjuk hockeyn alltid varit.

Ishockey är världens roligaste sport. Men också en av de mest korrumperade. Paradoxalt nog står hoppet till Ryssland och KHL. Först när NHL får en jämnstark konkurrent kan hockeyvärlden bli mer rättvis.

Kommentera

Sv: Olympiska Spelen 2014

tompap71:

"Det är bestämt sedan långt tidigare i samråd med alla kvalificerade lags förbund att domarnas nationalitet saknar betydelse, istället tar man ut de domare som gjort bäst ifrån sig under turneringen. Så har det varit ända sedan det infördes med NHL-spelare i OS, lustigt nog har Kanadensare dömt samtliga dessa finaler och så vitt jag vet har ingen klagat förr."

Nu tycks det ju som så att NHL har bestämt att NHL-domare SKA döma finalen, oavsett prestationen du hänvisar till...

Och du tror alltså inte att NHL vilkorat domarfrågan för spelarnas deltagande i OS? Utan att Sverige hade kunnat opponerat sig o säga; "några nhl-domare ska det inte vara!"?

Och har du tänkt på att detta är första gången post-nhl i os som Europa möter Nordamerika?

Kommentera

Sv: Olympiska Spelen 2014
tompap71: Nä, känns lite komiskt att alla börjar gnälla NU, när det här upplägget har gällt sedan länge och även (såvitt jag vet) funkat riktigt bra. Aftonbladet försöker på sedvanligt töntigt/okunnigt/obegåvat amatörmurvelmanér "bevisa" hur Kanada vunnit sina OS-finaler i modern tid: jo, via hjälp av "hemmadomare".
Det har tydligen inte fallit murveln in att kolla upp HUR vinstmatcherna sett ut och framförallt: har det isf förekommit några felaktiga eller kontroversiella domarbeslut som gett Kanada vinsten i nån av dessa matcher?
Och när man dessutom VET att samtliga parter accepterat och godkänt detta upplägg så blir ju kritiken än mer komisk.
Heller inte osannolikt att vi t.o.m skulle kunna få en fördel med kanadensiska domare, iaf om man lyssnar till vad Don Cherry säger...

Redigerad kommentar

Kommentera