Brynäs IF

715477 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1612122

Sv: Olympiska Spelen 2014

Huge:

Ja murvlarna blir lite pinsam i sin iver att visa hur orättvist det är, utan att se längre än näsan räcker. Att Kanada förlorade både semifinal och bronsmatch Os-98 MED Kanadensiska domare nämns naturligtvis inte. Och en sådan sak att samma Kanadensiska domare dömde finalerna mellan USA och Kanada både -02 och -10 borde ju visa på hur opartisk de är, tror ju inte USA skulle tillåta samma dommare -10 om de blev bortdömda -02.

Sedan är ju sagt att Os ska ha världens bästa domare, varav en förkrossande majoritet kommer från NHL. Då måste man också komma ihåg att ca 90% av alla huvuddomare i NHL är Kanadensare. EN med NHL-erfarenhet är Europe - Markus Vinnerborg, o vem vill se han döma en Os-final?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Olympiska Spelen 2014
tompap71: Jag tycker att Vinnerborg gjorde en gedigen insats i VM-finalen mellan Ryssland och Kanada för några år sedan. Däremot blev jag inte ett dugg imponerad av NHL-domarna i Sverige mot Finland. Det här med att ta ut "de bästa domarna" är ju aningen subjektivt. Jag tycker att man borde ha varit lite smarta och låtit amerikaner döma finalen och kanadensare bronsmatchen. Då hade man ju sluppit alla spekulationer/konspirationsteorier/gnäll och det kan ju ändå knappast vara klasskillnad mellan bronsdomarna och finaldomarna.
Kommentera