Brynäs IF

713252 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1621863

Sv: Höga löner ?

EskilstunaLasse: Jag är rädd att det blir ännu svårare att behålla spelare som inte bara ser KHL som ett alternativ utan nu kommer också Schweiz återigen upp och snor toppspelare. Lönerna måste ju upp på en nivå att SHL är det första alternativet efter NHL och KHL, men det måste ju såklart ske i den takt det är ekonimsikt hållbart. Sen har ju andelen konstiga nyförvärv minskat även om vi fick en liten puckel igen förra säsongen iom att reglerna för transatlanterna ändrades. Men till skillnad från några år sedan satsar ju i princip samtliga lag på sina juniorer och det tyder ju på att goda exempel smittar av sig.

Minimilöner har vi väl nu iom rookiekontrakten. Tror också en spelare är garanterade ersättning efter ett visst antal matcher. Håller med dig om ersättningarna från NHL, men det är ju en fråga i sig. Tror det är snudd på omöjligt att få igenom någon vettig ersättning där.

Visst finns det många exempel på inkompetenta klubbledare, och det är för deras skull man nu reglerar. Man offrar möjligheterna för kompetenta ledare och klubbar för att sätta en ram för idioterna.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Höga löner ?

Zzz: Återigen. Innan man vet på vilken nivå lönetaket skulle hamna på så kan man ju inte säga att man inte skulle ha råd att konkurrera med Schweiziska ligan mfl.

Ett exempel är SAIK som bränner väldigt mycket stålar på sin leading line och fyller ut med billiga egna produkter. Bevisligen ett väldigt framgångsrikt koncept oom man ser på en sportsliga biten.

Visst har vi minimilöner i rookiekontrakten. Men jag menar att skapa ett utrymme att höja den nivån en smula.

Kommentera