Brynäs IF

713957 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1633741

Sv: Publiken sviker!!!!
Peja: den nuvarande artikelserien är så, helt klart! Och jag säger heller inget om vad de andra föreningarna gör för barn och ungdomar. De jobbar på stenhårt på sitt sätt.

Men hur jag än ser alla andra snyftartiklar från flera olika perspektiv så ser jag inget annat än avundsjuka och jante. Ett tag skulle i princip allting skrivas, och alliansen i Gävle var inte sena med att haka på gnälltåget i valtider. Trots att de hade hyllat förslaget på twitter, bara några månader tidigare.
Jag fick en känsla av att partier utnyttjade GD/AB och även de mindre föreningarna i regionen och utmålade Brynäs och Unicef som något hemskt och stort som skulle bekämpas, istället för att vara med i satsningen.
Det är självklart att det sitter i bakhuvudet på människor som går på hockey någon gång ibland.

Sen så är det ju en historia och rivalitet bland föreningarna i Gävle, där främst äldre (får man skriva gamla gubbar?) är allmänt negativa mot Brynäs. Mycket avundsjuka.
Jag minns fortfarande alla artiklar och drev mot Brynäs när de tog tag i U16 och ville att regionens U16-lag skulle bli något större och det blev ett jädra tjafs i de mindre föreningarna. Nu verkar det helt utagerat och det finns ett bra samarbete, vad jag sett iaf.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Publiken sviker!!!!
reven: Mm, men jag tycker att vinklingen i sig är missvisande. Det var mindre föreningar och fritidsklubbar som gnällde i medierna. I själva verket består ju en väldigt stor av deras inkomster av bidrag, så själva kritiken blev konstig. I alla föreningar inklusive Brynäs jobbar många ideellt. Som du säger vill ju Brynäs ha med flera föreningar i satsningen som man gör med kommunen och Unicef. Precis som säger så borde de istället vara med i satsningen. Det hade även underlättat om Gävletidningarna hade försökt vara lite positiva.

En världsledande organisation som Unicef bidrar med inom området extrem spetskompetens för att göra Gävle till en bättre plats för barn och ungdomar. Det är ju bisarrt att genast inta ett negativt förhållningssätt till ett sånt projekt. Gävle kommun ger pengar till mängder av andra projekt också, men Unicef är en organisation som verkligen kan bidra inom det här området. Om jag vore ungdomsledare hade jag tyckt att det var en fantastisk möjlighet att ansluta till projektet och ta del av Unicefs sätt att jobba och kunskap. 
Kommentera

Sv: Publiken sviker!!!!
Ha en gratismatch! Först till kvarn får plats (säsongskorten har ofc kvar sina platser).

Då ser vi om det är bojkott eller pengar som avgör!
Kommentera