Brynäs IF

713532 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1641069

Sv: Lagbygget 2013/2014
Rumpelstiltskin: Mittzon verkar alltför färgad för att kunna göra en rättvis bedömning. Svårare än så är det inte. Det finns alltför många som dömer efter en spelares rykte. Exempelvis Hedmans rykte. Även Järnkrok fick ju ett rykte om sig att filma vilket gjorde att minsta lilla gjorde att beskyllningar började dugga tätt.

Jag tycker att det är lite komiskt att en del (kanske inte här, men väl på andra håll) Anser att en tvåa skulle kanske vara befogad. Så vi ställer det straffet mot vad som KAN hända i skadeväg i en kontaktsport. Kort sagt, en liten tröst för en spelare som tvingas avsluta sin karriär på grund av en hård juste tackling. Hade Enter inte skadats hade debatten inte kommit idagen. Ett solklart fall av facit i hand resonemang där man bedömer följden och inte den eventuella förseelsen som "kanske borde renderat i en tvåa".

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Lagbygget 2013/2014
Powerfade: Kunde inte sagt det bättre själv.
Det underliga är att de som snackar om respektlöst och enormt hög fart bortser från vissa mkt viktiga fakta, som man bör ta i beaktande.
Ingen av 4 domare har sett nåt fult, man tycker ju att nån av dom åtminstone borde ha blåst för charging, men icke sa Nicke.
Ingen av domarna påstår sig ha sett nån hög armbåge.
Och för att försäkra sig frågar en av domarna omedelbart Enterfeldt om tacklingen tog mot huvudet.
Svar: Nej, för fan. Armen är bruten!!
Domarna har hittills inte anmält Hedman för nåt fult, vilket dom väl borde ha gjort om det nu var en så enormt ful tackling i högfart.
Jag råder alla som gnäller på tacklingen att i kvällens match jämföra och titta på alla liknande situationer som vi kommer att få se, där checkande forward fullföljer sin tackling trots att han är medveten om att han inte kommer att erövra pucken.
Den här typen av tacklingar kan hänföras lite till kategorin "intimidation", dvs ett sätt att både pumpa musten ur motståndaren och samtidigt ge en signal till egna laget.
Ska mao bli intressant att se hur många spelare man vill ha avstängda för respektlöst spel efter kvällens match?
Kommentera

Sv: Lagbygget 2013/2014
Powerfade:  Det är inget fel på tacklingen. Hedman är stor och tung och armen kommer i fel läge vid tacklingen. Och ni som anser att det är en huvudtackling kan beställa tid hos närmsta optiker, alternativt kvittera ut en blindkäpp hos Synskadades Riksförbund.

Redigerad kommentar

Kommentera