Brynäs IF

713778 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1737401

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Ja, man skulle verkligen vilja veta hur BZ tänker formera laget nästa säsong.

I brist på info får man väl spekulera fritt. Jag tror definitivt att Smotherman är tänkt för en första eller andrakedja. Han låg trots allt topp 40 (!?) på gjorda mål den här säsongen och skjuter faktiskt tredje mest skott i serien. Skulle kunna tänka mig om man går igenom listan med målskyttar som ligger ovanför Smotherman att dessa spelare, av olika anledningar, inte är tillgängliga för Brynäs (gällande kontrakt, för höga lönekrav etc)

Så jag kan förstå värvningen och vi får nog hålla tillgodo med Smotherman som en av våra "målskyttar". Om denna spekulation är valid så tycker jag det känns helt ok. BZ värvar en spelare som har visat att han kan göra mål i SHL och tar mycket avslut. Förra säsongen saknade vi definitivt spelare som gjorde mål och tog avslut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Var inne och läste angående Smotherman på lite Rögle forum där poängen lyfts att av hans 14 mål verkar 5 ha varit i tom kasse. Då lyfts frågan om han skjuter tredje flest skott i ligan men bara fått in 9:e då en målvakt stått i vägen, kan inte hans procent vara speciellt bra. Lossnar det för honom kan han göra ordentligt med mål, fortsätter procentsatsen kan det nog bli tungt. Oavsett så verkar han ju vara en spelare som det finns potential i, men samtidigt för "dyr" för Rögle att behålla. Låter som en top sex spelare som kan bli fisk eller fågel.
Kommentera