Brynäs IF

715399 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1737453

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Jag köper inte riktigt de här tankarna på att hockey är slumpmässigt. Över tid raderas slumpen ut. Jag är övertygad att det tex finns skäl till att vissa lag / spelare har bättre skottprocent än andra, det räcker inte att bara slänga puckar på mål. Eller som artikeln du länkade till om +/-, där artikelförfattaren tar för givet att det hänger på slumpen om en målvakt har hög eller låg räddningsprocent när en viss spelare är på isen. I min värld är det självklart att det den specifika spelaren gör på isen i mycket hög grad påverkar målvaktens räddningsprocent.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
moment22: Jag menar verkligen inte att allt hänger på slump osv. Vissa är ju bättre skyttar, dvs fler av skotten går i mål.

Däremot tyder mycket på att om man skapar många skottförsök framåt så har pucken större chans att på något sätt hamna i mål, oavsett hur bra man är på att skjuta. Att vissa som vanligtvis är starka målgörare helt plötsligt går in i en måltorka kan (behöver inte ALLTID vara på det sättet såklart) ofta ha med ren slump att göra. Under en längre period så jämnas detta ofta ut dock.
Kommentera