Brynäs IF

715714 inlägg · 7953 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2706532 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Peja: Synd på Robertsson (men nu blir det ingen dragkamp om tröja 33 i a f 🙂) och Nordh. Men snart kan 07:or så smått börja träna mef A-laget och om nått år vara en faktor.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: Men snälla rara modomille.
När Jugge och andra diskuterade/dissade er danska spelare så var det ju bara som svar på det som började hela debatten: några modoiter som hånfullt dissade värvningen av Silfverberg med motiveringen att denne minsann inte gjort något mål i ett par VM.
Här har jag uppfattat det som att du hållit med dina modoiter, men om inte du gör det så borde du väl isf redan i det läget ha klargjort din poäng: att man inte kan dissa en värvning enbart utifrån insatsen i nåt VM.
Nu försöker du backpeddla och få det till att du hela tiden har poängterat hur dumt det är att dissa värvningen av Silfverberg (och även True).
Bra försök att försöka ta dig ur diskussionen med hedern i behåll, men mig lurar du inte....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Jag tror det är värvningar i den yngre ålderskategorin som man går miste om när man är sist ut på marknaden. Vi vet ju inte om Brynäs hade vunnit några dragkamper, men stortalangerna från HA blev ju klara för SHL-klubbar långt innan Brynäs säkrade SHL-avancemang. Det är klart att exempelvis Moras unga norrmän hade varit namn för Brynäs annars. Det som man borde göra nu är att rikta blickarna mot Örebro (som inte ger sina stortalanger chansen) och Stockholm (som har många stortalanger men inget SHL-lag). Sen är det lite otur att Nordh och Robertsson hellre verkar vilja spela i Nordamerika.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
"den yngsta kategorin är den klart svagaste"

Samtidigt är det bland de spelarna utvecklingen är (eller borde vara) som störst.

Eftersom vi går upp till SHL med en vass HA-stomme som till stora delar peakat blir ungdomarna ännu mer viktiga.
Är det i yngsta gruppen Alcén landar i sina återstående värvningar (1+2+2)?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag hoppas mycket på Hugo Lejon. Även om jag inte tror att han etablerar sig som en poängkung i SHL på en gång (Som Elias Pettersson gjorde t.ex.) så hoppas jag mycket på honom. Självklart inga direkta förväntningar på honom denna säsong men kul att vi kan locka till oss talanger också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Jo, fast att bara ha 1 spelare under 26 år i hela laguppställningen vore väl ändå ganska extremt?

Det som jag är nöjd med när det gäller åldersstrukturen är att Brynäs har en hel del spelare som är 26-31 år, dvs kanske i sina bästa hockeyår. Det är Källgren, D'Astous, Kinnvall, Kopacka, Larsson, Lindblom, Ölund och Vesel. Det är en betydande och stor andel av truppen.

Normalt sett brukar spelare i den åldern vara svåra att få tag på.

Det är "bara" Bertilsson, Indrasis, Rödin, Scott och Silfverberg som är 33+.

Bara Scott är 35+.

Om man delar in truppen i 18-25, 26-31 och 32+, så tycker jag att den yngsta kategorin är den klart svagaste. Objektivt sett är det bara Lindstein som är en stor talang, med brasklappen att alla utvecklas olika och kan blomma ut senare osv.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Fan Österrike sumpar alltså chansen och tvingar Sverige att möta Finland, det gillar jag inte
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: Silfverberg kan nog inte längre på egen hand driva en kedja efter höften och allt vad det är, men med ett såpass bra spelsinne tror jag ändå att han kan vara ett bra komplement i en toppkedja. Tror han kommer vara betydligt bättre än typ P.Berglund, som trots allt gjorde sina poäng..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Tycker man ska komma ihåg att Larsen, Johanesson, Ohlsson, Lindblom jr, Lejon etc kanske inte kommer att få så mycket istid under säsongen. Dessutom är Nordh fortfarande med i EP-truppen"

Det är lite godtyckligt vad EP har med för spelare i sina trupper, men å andra sidan är det samma för alla lag, att vissa yngre spelare eller juniorer är listade men kanske inte spelar särskilt mycket. Det blev mer en insikt att våra "gubbar" inte är mer gubbar än vad t.ex. Timrå har (Tim Erixon 33, Per Svensson 36, Lander 33, Pääjärvi 33, Wedin 31).

Alltså ett positivt inlägg :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Det är ju så jäkla individuellt hur man påverkas av ålder, och handlar ju om hur man tar hand om sig osv. Men samtidigt är det väl delvis en logisk mätenhet som kan visa på indikationer. Sen tror jag att om man har en bra grupp med bra energi och kemi så blir dom lite "föryngrade".
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Så är det, samtidigt är det lite förvånande att så många vill ha Silfverberg i en producerande första femma. Kanske utifrån vilken spelare han var då mer än nu? Med det sagt att så fungerar det säkert men hos andra lag hade han möjligen hamnat lägre ner i femmorna (inte nödvändigtvis pga starkare trupp). Lite samma som med Rödin vars defensiva egenskaper blir starkare för varje år och lär påbörja vandringen nedåt från förstafemman.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Men snälla rara Huge använd huvet för en gångs skull och läs mitt första inlägg så förstår du nog. Jugge och någon annan användare diskuterade en dansk spelare och samtidigt så påpekade Jugge lite hånfullt att våran dansk True minsann var poänglös hittills i VM, då svarade jag med att konstatera att Silfverberg också gick poänglös i sitt VM förra säsongen. Min poäng med det var att det betyder inte att True skulle vara en dålig värvning, precis som att Silfverberg inte skulle vara det för att han gick poänglös i VM. Var det så svårt att fatta?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Tycker man ska komma ihåg att Larsen, Johanesson, Ohlsson, Lindblom jr, Lejon etc kanske inte kommer att få så mycket istid under säsongen. Dessutom är Nordh fortfarande med i EP-truppen.

När man kollar på truppen nu är Lindstein den enda spelaren under 26 år som man kan fastslå kommer spela kontinuerligt, och då är han ändå långt bak i hierarkin.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Vi får alltså satsa på att komma sexa i serien 🙂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Det börjar likna något nu...

Har ju hakat upp mig lite på det där med ålder, mest av rädsla att vi inte ska hinna med de andra lagen och att våra ledande spelare börjar bli till åren.

Hursomhelst, kollade upp åldersfördelningen mellan de olika SHL-lagen inför kommande säsong och Brynäs är lite överraskande 6:e yngst som det ser ut nu med en medelålder på 26 år.

Malmö och HV är yngst med en medelålder strax under 25 år.
LHC och Växjö äldst, närmar sig 28 år i medelålder.

----

Säsongen 23/24 i SHL var SAIK yngst (vann guld), Rögle näst yngst (silver) och IKO äldst (åkte ur). Inte för att jag tror att det var anledningen, men lite intressant ändå...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Tog inte lång tid:
Ettårskontrakt för Vesel. Hade gärna länkat till officiella hemsidan men den verkar fungera sådär för tillfället.
x.com/Brynas/status/1792850571482804670
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vesel kommer nog presenteras officiellt inom kort (ingen hemlighet eller spännande egentligen då vi redan vet detta):
x.com/Brynas/status/1792847563596472681
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: Silfverberg har varit en ordinarie spelare i NHL sedan 2013. Finns egentligen ingenting mer att tillägga.

Ren poängproduktion är inte hans signum. Man måste bara kunna lite mer om hockey för att inse värdet i olika typer av spelare i ett hockeylag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Har följt detta forum till och från i några år nu. Kanske dags att man försöker lista ut hur man gör för att kommentera själv också..

Såg att (Ove Myling) var inne på samma spår som jag för några dagar sedan. Spela Kopacka, Ölund och Lindblom ihop. Ölund och Kopacka har gått bra ihop tidigare och jag tror Lindblom hade varit ett ypperligt komplement till dem.
Tycker även att Indrasis, Larsson och Rödin borde fortsätta ihop, men kanske initialt i en tredjeuppställning med tanke på tempo.
Scott och Vesel har också funkat bra ihop, men får ta lite större defensivt ansvar kommande säsong.
Kelleher (om man väljer att gå vidare med honom) tror jag skulle funka fint ihop med Silverbergs fina skott tillsammans med en klok och rivig center.
Kanske låter korkat att splitta vår bästa kedja från HA, sett över hela säsongen, om man nu signar även Kelleher. Tror dock att det är nödvändigt för att få ut så mycket som möjligt av varje formation och på varje position.
Backsidan är i mitt tycke för oklar att sia om innan vi fått klarhet i åtminstone en back till.

För övrigt vill jag passa på att ge cred till de av er som orkar scouta eventuella nyförvärv så vi övriga kan luta oss tillbaka och drömma lite...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Ska man dagpendla ser jag endast de 3 närmaste som alternativ, särskilt med tanke på vägkvaliteten i Dalarna. Om Leksand låg vid E4 kanske man kunnat tänka sig lite längre avstånd.

Å andra sidan kanske en amerikan inte tänker likadant. Avstånden i USA är ju enorma jämfört med Sverige.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: Haha...
Du inleder med att raljera över den i ditt tycke märkliga värvningen av Silfverberg och motiverar det med att han faktiskt gått mållös från ett par VM.
I nästa andetag gör du ett lappkast och säger helt plötsligt att man inte kan bedöma en värvning bara på prestionen i ett VM.
Hur ska du ha det nu?
Sen var det ingen diskussion jag var ute efter, bara din åsikt om klassen på värvning av Silfverberg jämfört med True, men det vill du tydligen inte svara på.
Av naturliga skäl, förstås...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "Brynäs, Färjestad och Örebro väl ligga bäst till geografiskt. Med lite vilja kan man kanske addera Timrå och LHC, som är relativt nära."

Leksand - Gävle = 138km
Leksand - Karlstad = 216km
Leksand - Örebro = 203km
Leksand - Timrå = 306km
Leksand - Linköping = 331km

Ifall någon är nyfiken och ändå tänkt kolla upp det (jag var nyfiken och delar gärna med mig av det då).

Edit: Enligt Google maps utan vidare efterforskning mer än att välja start och slutstad (alltså ej arena/bostad på något sätt).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Om Carter kommer in så är det på den vakanta förste-centerplatsen, inget snack om saken.

Åldern talar emot honom men Brynäs är ju, som påpekats många ggr, sist ut på marknaden. Kan man få en spelare som bevisat sig i shl tidigare finns egentligen inget att tveka på tycker jag. Tar hellre Camper än en chansning från ahl. En annan säsong, när Brynäs inte är sist ut kan man värva yngre spelare som scoutats under en längre tid.

Men är det inte ganska troligt att han återvänder till Leksand? Dom ser ut att ha 14 fw på kontrakt och borde ha en öppning.

Om vi ska leka med tanken att Camper inte hamnar i Leksand men ändå vill bo kvar i bygden, så borde väl Brynäs, Färjestad och Örebro väl ligga bäst till geografiskt. Med lite vilja kan man kanske addera Timrå och LHC, som är relativt nära.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lagom förvirrande när man ser Brynäs sociala medier och läser:
"Den 24-åriga målvakten som senast kommer från Mercyhurst University i den amerikanska collegeligan NCAA har skrivit på ett ettårskontrakt med Brynäs IF."

Det är alltså NCAA damliga och inte herr (lite svårt att se om det är dam eller herrspelare med MV-utrustning på bilden).

Höll på att sätta kaffet i halsen över att vi värvat någon okänd 24-årig norrman jag aldrig hört talas om från NCAA. :D
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Charles: ja tack på ett ett års kontrakt
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja det var väl främst som center jag tänkte mig honom (även om jag gillar ditt förslag att ha honom som vinge så är jag tveksam till att han vill spela i en tredjekedja bara). Duktig poänggörare som producerat år efter år även i SHL och nu senast en ruskigt bra säsong i Finland också (missade inte en match och snittade 0.8p/m över hela säsongen). Till det har han snittat nästan 0.9p/m över 3 säsonger (137 matcher) i Leksand.

När han värvades till Leksand sa Thomas Johansson detta (därför jag tänkte mig honom som center):
"-Carter är en otroligt spelskicklig spelare som kan spela både som center och ytterforward.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ”Camper är en bättre spelare än Kelleher. Han kan väl även spela center?”

Jag vill minnas att Camper spelade center en hel del i Leksand. Vore så klart en kalasvärvning på 1 år, killen har ju gjort 121p på 137 matcher under 3 säsonger i SHL
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Ta och läs mitt första inlägg så kanske du förstår men jag tänker inte ta en diskussion med dig för du har visat gång på gång att det ej går att föra en saklig diskussion med dig och tror inte resten av Brynäs boken är särskilt sugen på att se oss diskutera om detta heller.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Charles: Synd med åldern sett till dynamiken i laget, men egentligen vore det svårt att tacka nej till en så duktig spelare som Camper. Särskilt om han spelar för en rimlig lön. Tänk honom med Ölund och Kopacka i en tredjekedja, hade varit fint. Camper är en bättre spelare än Kelleher. Han kan väl även spela center?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: "min poäng var just den att man kan inte bedöma en värvning enbart på hur mycket poäng denna gör i ett enskild VM, blir skevt."

Självfallet.
Så hur bedömer du isf värvningen av Silfverberg jämfört med True, om du räknar in resp spelares meriter i både NHL/AHL och VM?
Så att det inte blir skevt, menar jag...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Charles: Han är yngre än O'neill (1 månad ungefär) och han värvade ju Luleå på 2 år. Spontant skulle jag inte vara helt emot Camper på ettårskontrakt. Han kan ligan, trivts i Sverige (annars hade han ju inte spelat här flera säsonger) och vi vet att han kan producera i SHL (framförallt passningar men en hel del mål också).

Edit: Och närheten till hemmet i Leksand är ju ingen nackdel för oss (visste inte att han hade hem i Leksand faktiskt).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Camper kollar på Sverige igen, ska vi satsa på en annan 35 åring, var ju nära att vi fick han i allsvenskan, säger spontant nej men vet inte vad ni andra tycker
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: Betyder det att true inte är en toppspelare eftersom han valde ett bottenlag eller är han en av de unika som inte är "ensam om att tänka så"
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Marknaden är tunn och många konkurrerar om samma spelare. Ni har redan fått nobben av en toppspelare som hellre gick till ett topplag än ett bottenlag, tror inte han är ensam om att tänka så..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Charles: Om du läser en gång till så kanske du förstår för min poäng var just den att man kan inte bedöma en värvning enbart på hur mycket poäng denna gör i ett enskild VM, blir skevt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: "True har förresten gjort mål nu ska ta och titta på det."

Kul, något han inte lyckades med på sina 27 matcher i NHL. Njut!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: 😅😅😅🤩🤩
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Nja, blir nog jobbigt för Alcen nu.
Enligt vår, när det gäller spelarmarknad, erkänt kunnige och insatte ”modomille” så finns det inget kvar av klass att värva nu.
Fram till den dag dom signade världsstjärnan True så var marknaden god och det vimlade av lediga toppspelare att välja på.
Nästa dag blev marknaden helt plötsligt mkt skral, bara sådär, över en natt. Märkligt…. 😂
Modo fick True, vi får nöja oss med Silfverberg.
Så här långt…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Där har du nog satt laget! Fyra starka kedjor som alla kommer att kunna hota och växeldra under säsongen. Vi blir inte så känsliga för skador heller och får många pp-alternativ.
Det jag hoppas på som komplement i din tredje är att man lär lite från förra säsongen och Roberssons inhopp.
Robertsson kom in i laget med energi och väldigt hög arbetsmoral vilket jag anser lyfte hela laget. Jag hoppas att man letar efter en sådan spelare, utbildad på samma sätt och med mycket energi.
Som laget nu ser ut så kommer vi att ha rutin och spelskicklighet i massor men vi blir lite tunna på energi och ungdomlig entusiasm.
Ett alternativ är att man varvar in hela juniorkedjan med jämna mellanrum. Lite Boorkiskt kanske men jag tror egentligen inte att idén var så dum. Tror snarare att spelarna redan tröttnat på Boorks ledarstil. När vi senast var i final 2017 så var det ju faktiskt juniorkedjan som satte fart på laget när vi gick lite tungt ett tag.

Sen blir det förstås spännande att se om vi kan få in en förstecenter av hög klass.

Bra jobb så här långt av Alcen. Dock tror jag att de två sista pusselbitarna (givet att Kelleher blir kvar) blir väldigt avgörande för hur säsongen slutar. För mig är alltså arbetsmoral, energi och fart prioriterat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: nejdå du har ingen poäng försöker bara leka Allan
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Charles: Tror du har missförstått min poäng här..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: och Kapanen har mer poäng än Bedard så Timrå måste ha fått in hockeyvärldens största talang nu, skit också ställ in säsongen och ge Timrå guldet.
Och indrasis 3 gånger så mycket poäng som true ouch
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Vi får väl se men skönt att ha princip hela laget på plats i maj så man kan koppla av och invänta den nya säsongen. Andra har det tuffare. Skral marknad där ute..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: Grattis! Han kommer säkert räknas som säsongens värvning när säsongen summeras..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: True har förresten gjort mål nu ska ta och titta på det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: Din bitterhet, och förmodade avundsjuka på Brynäs samt dina patetiska försök att provocera här inne är ofta komik på hög nivå.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Nej det gjorde jag inte poängterade bara att Silfverberg gick poänglös i alla sina landskamper förra säsongen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: ? Svarade bara på ett inlägg från Jugge angående att våran nya dansk inte gjort några poäng under detta VM, poängterade då bara att den hyllade Silfverberg inte heller gjorde några poäng under sitt VM förra säsongen. Ser inte riktigt vad som skulle vara så kränkande med det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: Jämför du Silfverberg med er nya AHL dansk?… Haha, mycket ska man höra alltså 😂😆🤣
Kommentera

Sv: A propósito de nada
modomille: Han hade nog fullt fokus på sina 81 NHL-matcher den säsongen (bara 1 som spelade fler i Ducks den säsongen). Han kom även trea i plus/minus i Ducks. Var dessutom bara en av 6 som hade plus i plus/minus. Och just ja, han var också assisterande kapten i laget för femte säsongen i rad.

De som var i närheten av honom i antalet matcher har:
82gp -20
81gp -36
81gp +4 (Silfverberg)
79gp -20
76gp -10
71gp -24

Det är absolut ingen Brynäsare som förväntar sig att han ska vara skyttekung och poängligaledare (möjligtvis att modoiter och annat folk tror att vi tror det?). Anar nästan lite bitterhet och avundsjuka att vi har nhl-spelare som kommer hem och det leder till patetiska försök att provocera här inne från andra som inte har det lika gott ställt på den fronten.
Kommentera

2706532 · »