Brynäs IF

714126 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1742772

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Huge: Visserligen kan Jocke lämna för NHL. Men chansen att Felix lämnar för NHL/AHL är betydligt större än vad den är för Jocke. JE misslyckades ju med att slå sig in i NHL när han var där och hade ingen superimponerande statistik i AHL heller för den delen. Sedan vill han spela i SHL så KHL verkar inte vara ett alternativ om det inte skulle komma ett superbra erbjudande som han inte kan tacka nej till.
Felix som är draftad av Flyers kommer förmodligen bli inkallad till AHL inom en snar framtid.
Så Jocke skulle vara ett säkrare val för en långsiktig satsning.

Ekonomin? - Jo såklart jag vet om att Brynäs måste förhålla sig till en ekonomi. MEN det handlar om att göra PRIORITERINGAR. Det har ju Bengtzén gjort nu, men jag tycker att han har prioriterat fel då jag anser att man inte bör skära ner på målvakssidan eftersom att det är den viktigaste posten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Chris11: Att Jocke inte lyckades så bra vare sig i AHL eller KHL borde väl isf vara en liten indikation på att han inte alls är så oerhört mkt bättre än Rautio och att skillnaden därmed att klart mindre än vad du och alla Jockefans försöker påskina.
Sen är det omöjligt att sia om vad som händer ifall ex Felix gör en kanonsäsong.
Han kan dra nästa år eller så väljer han att lyssna på ev råd från Pecka och andra inblandade.
Hur som helst och som Norrström säger: det finns ju heller inga mer säkra garantier, att Jocke inte skulle göra likadant och försvinna om han hade gjort succé nästa säsong?
Med helhetsbilden i minne (främst ekonomin) så känns det bätte att pengarna och tonvikten på offensiven iom att Rödin och Scott måste ersättas.
Och om man nu även lyckas behålla Salmela och få hem Andersen så säger det ju sig självt att ekvationen inte går ihop om man bl.a satsar hårt på att få hit en dyr Jocke E.
Slutsatsen är alltså att Rautio inte är så mkt sämre än Jocke E, iaf inte så mkt sämre att det motiverar att man isf helt säkert tvingas ersätta främst Rödin och Scott med nåt klart sämre. Det är ändå offensiven när Rödin och Salmela varit borta, som i högre grad än målvaktssidan varit problemet.
Kommentera