Brynäs IF

714258 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1745115

Sv: Granström funderar om framtiden....
Yoda Marklund: Hur gör ni för att förvalta alla pengarna från ett lyckat slutspel? Vi brukar skriva långtidskontrakt med halva laget och tänka att vi är bäst. Sen åker vi ut i kvarten året efter. Finns det andra sätt?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Granström funderar om framtiden....
munkas:

Ni är då Sverigeledande i talangutveckling, så ser ingen anledning till att ni inte skulle kunna förvalta pengar.

Jag tror att mycket handlar om att ha en långsiktighet och röd tråd i verksamheten som går ut på att utveckla individer. Skapa en positiv känsla runt föreningen där man inte behöver erbjuda högst lön för att få en påskrift. Ha tålamod med unga spelare och låta dem utvecklas i sin takt, en lyx man kan ta sig när varje poäng ej är livsviktigt. Spela en kreativ offensiv hockey som spelare trivs i och blir bättre i.

De två lag som jag tycker gör ovan mest och bäst just nu är vi och Frölunda. Visst värvar vi in spets och rollspelare, men framför allt satsar vi på att utveckla spelare. Det gör att du får ett gott rykte som förening och spelare vill komma till klubben, som Möller, Heed, Zacke etc. Försöker inte låta självgod nu utan skriver ärligt vad jag tycker.

Jag tror ni är på rätt väg och det var ren och skär otur (igen!) att ni fick era nyckelspelare skadade, annars hade ni gått till slutspel och där kan allt hända. Det fick vi lära oss häromåret :-)

Vill dock peka ett varningens ET-finger: passa er för att köpa in en massa spelare från Luleå, det kommer inte att sluta bra! Varnade även MoDo när de var inne på det kanadensiska PRO-spåret, och se hur det gick för dem!
Kommentera