Brynäs IF

714942 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #175053

Sv: Ny arena
micke: Ursäkta att jag svara lite sent.

Alderholmen låter spännande, men jag tvivlar på att vi nu eller i framtiden kan finansiera detta. Behöver vi verkligen en sådan gigantisk Titanic-arena? Alltför många verkar snegla avundsjukt på den showbusinessinställning som finns i NHL, där lag och arenor placeras där pengarna för tillfället befinner sig.

Varför inte göra tvärtom? Själv gillar den engelska kärleken till tradition och klubbkänsla, där man ofta biter sig fast i en viss stadsdel och invånarna föds, växer upp och somnar in med sitt klubbemblem på bröstet. Ta vara på all den hockey som sitter i väggarna på Gavlerinken, behåll den historiska plats där så många SM-guld har skapats och anpassa den till moderna krav. Engagera de närboende och de lokala företagen i bygget, så att alla känner att det är vår arena och vårt lag som de kommer att vara stolta och skryta över i alla sammanhang.

Eftersom så lite verkar hända i frågan för tillfället så har jag och två andra arkitekturintresserade personer tagit tag i det hela och under en vecka skissat fram och byggt upp en enkel modell. Tanken är att delar av den gamla hallen i Sätra ska inrymmas inuti den nya byggnaden, vilken har hämtat inspiration från gamla tider, samtidigt som den sannolikt kan attrahera den unga publiken. Detta förslag kan dessutom delfinansieras genom att utrymme för hotell- och kontorsverksamhet skapas.
Kommentera