Brynäs IF

713254 inlägg · 7953 ämnen

Ny arena

175398 · » Till forumet


Sv: Ny arena
observant:
Jomenvisst, men ni får nog öka om jag ska få in mitt ES-tips där jag har BIF som tvåa efter FBK. Men att Timrå nu skulle rasa det har jag mycket svårt att tro. Hela Timrå röjer, när Timrå IK SM-guldet höjer. Glöm inte var du läste det först.

Ha en trevlig och god jul allesammans....
Kommentera

Sv: Ny arena
Mike66: Men nu har ni väl ändå fått peppran om inte så ska jag peppra er med pepparhockey på annan dan men det är ju en annan dag det,så då är jultomtarna passe´ Då tar vi över hej o hå faan vad vi kan t.o.m. lira på tå!!! Julnissarna er tid har ni haft,nu börjar erat ras för vi har haft vår generalknas!!
Kommentera

Sv: Ny arena
Men pepparkakor blir man väl snäll av? Alla spelare åker omkring i den fina pepparkakshallen och bara kramas....
Kommentera

Sv: Ny arena
westerlind: Jag tror att era pepparkakshakningar kommer att ramla av Timråspelarna, och att erat ryggsäckslir, om än glaserat kommer att smälta i våra rödvita julemunnar.
Jag tror dessutom att vi kommer att injicera bromsmedicin i era BIF-iga, men inte biffiga ådror.

Roterar man bilden 90 grader till pekar den bakåt, mot Tommy Sandlin, den största ikonen i er historia!
Kommentera

Sv: Ny arena
westerlind: Det känns lite som om du är och klättrar på pepparkasväggarna nu. Nu äre natta. Sovgott.ZZZZZZZZZZzzz
Kommentera

Sv: Ny arena
orion:

Kanske, det beror från vilket håll du tittar. Det där är ett problem, det medger jag. Men som alla vet beror det där på jordens rotation och inträffar bara en gång per dygn. Om vi därför tillsammans planerar matcherna så att de alltid spelas samma tid så hoppas jag inte det här ska bli ett alltför oöverstigligt hinder.

Samtidigt tror jag inte Timrå kommer att notera just den detaljen: När Brynäs drar fram som en tornado bör inte denna lilla vinkeländring vara det avgörande för att spelarna i de andra lagen drabbas av åksjuka .
Kommentera

Sv: Ny arena
westerlind: Jag körde bilden i Photoshop, man vill ju kolla informationen från alla vinklar.
Roterar man 180 grader får man sju bruna pilar som pekar neråt,
har jag hittat nåt av värde eller?
Kommentera

Sv: Ny arena
westerlind: Skulle tro det, tror du inte jag vet hur ett pepparkakshus ska se ut?
Kommentera

Sv: Ny arena
mike66: Men herregud, det är ett pepparkakshus - ser du inte det?
Kommentera

Sv: Ny arena
westerlind:
En underbar arena måste jag tillstå. Men hur ska de som köper in sig i de extremt höga s k kyrktornen(logerna) kunna få sig en skymt utav matcherna? En idé vore väl kanske att bygga hela arenan i nått slags repfritt plexiglas, typ golven som finns i Searstower.
Kommentera

Sv: Ny arena
micke: Ursäkta att jag svara lite sent.

Alderholmen låter spännande, men jag tvivlar på att vi nu eller i framtiden kan finansiera detta. Behöver vi verkligen en sådan gigantisk Titanic-arena? Alltför många verkar snegla avundsjukt på den showbusinessinställning som finns i NHL, där lag och arenor placeras där pengarna för tillfället befinner sig.

Varför inte göra tvärtom? Själv gillar den engelska kärleken till tradition och klubbkänsla, där man ofta biter sig fast i en viss stadsdel och invånarna föds, växer upp och somnar in med sitt klubbemblem på bröstet. Ta vara på all den hockey som sitter i väggarna på Gavlerinken, behåll den historiska plats där så många SM-guld har skapats och anpassa den till moderna krav. Engagera de närboende och de lokala företagen i bygget, så att alla känner att det är vår arena och vårt lag som de kommer att vara stolta och skryta över i alla sammanhang.

Eftersom så lite verkar hända i frågan för tillfället så har jag och två andra arkitekturintresserade personer tagit tag i det hela och under en vecka skissat fram och byggt upp en enkel modell. Tanken är att delar av den gamla hallen i Sätra ska inrymmas inuti den nya byggnaden, vilken har hämtat inspiration från gamla tider, samtidigt som den sannolikt kan attrahera den unga publiken. Detta förslag kan dessutom delfinansieras genom att utrymme för hotell- och kontorsverksamhet skapas.
Kommentera

Sv: Ny arena
Kessler: Njae, blir det något så är det kan jag tänka mig att det blir en LL-arenaliknande lösning. Man bygger alltså en helt ny arena utanpå Gavlerinken, i teorin en ombyggnation men i praktiken en helt ny arena. Med tanke på att Gavlerinken har bättre förutsättningar från start än Karlstads ishall hade, BIF har visat att man är redo att satsa betydligt mer än FBK gjorde samt att man från början kan bygga bort de eventuella barnsjukdomar Löfbergs Lila Arena samt Kinnarps Arena har haft så skulle ändå en ny arena på Sätrahöjden blir flera klasser bättre än HV:s och FBK:s.


Personligen hoppas jag såklart på Alderholmsprojektet men jag tror inte det kommer inträffa...
Kommentera

Sv: Ny arena
micke: Men det är vi väl inte riktigt nöjda med? Gavlerinken har byggts om ett antal gånger utan att det där riktiga "lyftet" har infunnit sig. Det är dags för en ny arena nu!! Alltså ingen ombyggnation. Det är min åsikt.
Kommentera

Sv: Ny arena
LillHonken32: Det bidde bara en tummetott.

Alderholmenprojektet tror jag är för bra för att vara sant. Det skulle vara rena drömmen och helt klart genomförbart från Brynäs sida men Gävle Kommun skulle aldrig tillåta det. Även om dom aldrig skulle erkänna det så hade dom dragit ut med ett beslut så länge att BIF hade blivit tvungen att bygga om Gavlerinken. Jag tror att vi till säsongen 2004/05 får se en ny Gavlerink a´la Löfbergs Lila på Sätrahöjden...
Kommentera

Ny arena
Vart det nån ny ishall, eller blir det inge??
Kommentera

175398 · »