Brynäs IF

713979 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1764932

Sv: Publiken sviker!!!!
Powerfade:
"klippkort"
Alla idéer är väl bra att ta upp, lyckas det blir det ju i.v.f. fler personer på läktaren!
Men dom måste ju även ha in pengar för att hänga med i konkurrensen.... som jämförelse kan jag ju nämna att ett besök i Scandinavium blir ca. dubbelt så dyrt för en liknande läktarplats. Ingen enkel fråga att lösa, men allt är värt att prova!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Publiken sviker!!!!
SnowKing: Visst blir det dubbelt så dyrt i en stad där det bor så många fler människor. På det så äger inte Frölunda sin arena vilket gör att de måste täcka upp både sin egna vinst samtidigt som de måste betala en svindyr hyra.

Brynäs problem är helt annat. I grunden handlar det om att Gävleborna inte vill gå på hockey utan stannar hellre hemma och ser matcherna på TV. Skulle inte Cmore sända matcherna så skulle publiksiffrorna vara helt annorlunda. Men jag är tveksam till att vinsten Brynäs skulle göra m det var så inte skulle kunna jämföras med den "säkra" inkomsten de har genom TV pengarna. Konkurrensen från TV är här för att stanna.

En sak som jag tänkt på ett par säsonger nu är att klacken väldigt sällan involverar publiken i sina försök att skapa stämning. Det är mer sjung med eller skit i det. Jag brukar ofta tänka på det när klacken nöter med sin "Tre poäng sång".

Varför inte försöka att involvera sittplats publiken mer. Exempelvis: Klacken skriker KÄMPA! och sittplats fyller i med BRYNÄS! Sånt hör man aldrig i Gävle. Man hör 50 pers sjunga trepoängsvisan till gränsen till leda. Jag ger dem all cred för sina försök men jag tror inte att en segregering mellan klack och sittplats är rätt väg. Jag menar. Om man knappt får med publiken att klappa händerna, Hur skall man då få dem att sjunga?

Blir det mer stämning så kanske, kanske det blir just det som blir tungan på vågen och ger det mervärde som ett livebesök borde ge för att befoga biljettpengen istället för att se matchen hemma på TV.
Kommentera

Sv: Publiken sviker!!!!
SnowKing: Arenan måste bli billigare är min spontana tanke, publik är inte så viktigt i SHL dessa dagar med gigantiska TV-avtal.
Som det är nu så är väl (rätta mig om jag har fel) arenan en kostnad och inte en tillgång?
Kommentera