Brynäs IF

713931 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1769380

Sv: Brynäs IF–Rögle BK [2016–10–18]
Mittzon: Synd att tabellen, hemmapubliktabellen och 'löneligan' är viktigare än bortatabellen, där Brynäs för övrigt kom tvåa förra säsongen. Som sagt, "mitten" återkommer i samtliga relevanta jämförelser med andra lag. Det är tyvärr naturligt att Brynäs är ett mittenlag. Om inga utomstående faktorer påverkar (typ att laget helt plötsligt får massa miljoner av kommunen som Skellefteå eller en miljardär går in som i Luleå) så får vi nog finna oss i att Brynäs inte kommer att dominera svensk hockey som på 70-talet.

Brynäs likt många andra lag kan sprattla till med fina prestationer under enstaka säsonger. Om man får fram en bra juniorkull och sportchefen sätter några nyckelvärvningar så har man chansen att vinna. Dvs samma förutsättningar som nästan alla andra.

SHL-klubbarna, inklusive Brynäs, dras rent generellt med en publikproblematik. Det är inte exceptionellt uselt hos just Brynäs. Det är den nyktra analysen. Men oavsett vilket är det viktiga nu hur Brynäs (jag struntar i övriga) höjer sina publiksiffror. Brynäs långsiktiga målsättning måste vara att ha fullt hus i varje match.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF–Rögle BK [2016–10–18]
Peja: Att Brynäs inte drar mest publik på bortaplan är oroande på riktigt. Där finns ju stommen till hemmapubliken.

Som alla norrlandslag löper Brynäs all risk att följa Modos exempel. Den enda konkurrensfördel Brynäs har, liksom Leksand, är att landet är fullt av supportrar som är beredda att offra tid och pengar på sitt lag.
Kommentera