Brynäs IF

713901 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1770324

Sv: Karlskrona HK - Brynäs IF 2016-10-20
Auchinleck: Håller med dig med att vi borde vara med disciplinerade absolut. Men om jag ser till min egen hockeykunskap så faller vi igår på att vi är på tok för dåliga i passningsspelet och även på tok för ojämna i kvalitet.
För tittar du till Karlskrona.. Hur mycket skapar dom förutom sina 4 mål? Nu gör dom 4 mål och vi 2 MEN dom skapar i stort sett inga jättelägen. Och nej, det gör inte vi heller men med lite bättre kvalite och lite mer medstuds som jag faktiskt tycker vi har på Lindbloms mål igår så vinner vi en sådan match! :)

Pettisbif: Jag köper det du säger och framförallt att man bör ge Rautio chansen nu för Felix har tydligt visat att Rautio bör vara vårt förstaval och jag är superlugn om vi sätter just Rautio i målet. Han har bevisat för mig att han är en riktigt toppmålvakt i SHL.
Det jag däremot är lite mer tveksam till eller rättare sagt jättetveksam även om jag förstår vad du menar.. Bertil & Gunde är för bra tillsammans för att sära dom två. Som sagt jag förstår vart du vill komma, men tycker de ska fortsätta tillsammans.
Pudas tillsammans med Lucas tror jag kommer funka bättre än Kilas-Lucas då jag inte tycker Lucas-Zanetti fungerar. Så tittar man på dessa fyra så håller jag Kilas-Zanetti tillsammans som bättre än Lucas-Zanetti.
Väldigt svårt men tror inte på att sära på Bertil-Gunde iaf.

Sen powerplayet blir svårare även om jag tycker att framförallt Zaborsky har fel position. En erkänt duktig målskytt behöver komma upp i banan för att kunna skjuta direkt. Tror t.om det skulle lätta för honom enormt om han får göra 1 mål i pp.
Sen ser jag hellre PaW isåfall på högerkanten istället för Jensen i första. Tror Jensen skulle fungera bättre på Zaborskys plats vid stolpen!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Karlskrona HK - Brynäs IF 2016-10-20
mattiask:
Passningskvalitet och jämnhet är väl utdöda kompetenser nu för tiden?
Det skall gå fort.

När det gäller Mormors flottister förstår man att de kör snålt, särskilt med tanke på deras föregående säsong och med tanke på att de skall etablera sig i högsta ligan.
Att det så här långt räcker till toppen i serien säger en del om övriga lags förmåga att spela sönder (på papperet) sämre motståndare.
Högre fart och dump and chase är de medel som står till buds verkar det som.

Med ett klasspassningsspel finns det fler verktyg i lådan för att möta betongförsvar.
Det är väl som tjonga fotboll möter tikitaka ungefär...?

Jag ser mycket hellre tikitaka...
Kommentera