Brynäs IF

711095 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1770943

Sv: Stefan Bengtzén - The next episode...
Jaha då var vi här i mitten av Oktober på en mittenplacering med inga strukturer i spelet. Uppgivet och trist. Rätt väntat om ni frågar mig. En analys av varför jag tycker det har jag inte energi till efter dagens plattmatch men jag tror inte alls på firma Bulan/BZ's spelidé. Brunkig och dessutom ganska tråkig att se på. Inget publikbefriande spel direkt.

Vad har Bulan gjort för fantastiskt egentligen?
Tog mer poäng än usla Leksand i ett väldigt bra lag som hade kört fast säsongen 14/15. Kom på en 10:onde plats förra säsongen där man hade den bästa spelaren jag någonsin sett spela i Brynäs på 2000-talet. (Ja jag håller Antons säsong förra året högre än Bäckis och Silfverbergs.)
Jag tror Bulan inte är någon vidare coach, han passar nog bra i ett lag som ska spela enkelt och rädda sitt kontrakt.
På tal om kontrakt, hur kunde inte BZ ge Lindbäck eller Jocke E som båda är våra egna i grunden ett kontrakt istället för att värva Rautio?
Köper inte att det är en ekonomisk fråga, varför beskriver jag här:
Rautio 100-120 k/mån
Limpan 180-200k/mån

Här ser vi alltså en skillnad på runt 60-80 k i månaden. Hur skulle vi kunna få tillbaka de pengarna då? Jo att inte värva brunkaren Gustaf Thorell, jag har nog aldrig sett en så trubbig spelare i vår tröja. Varför ger man inte Linus Ö eller Boqvist chansen att blomma istället? Är så otroligt trött på denna kompisföreningen där firma Bulan och BZ värvar ihop något kompisgäng av deras tidigare arbetstagare.
Hur många BZ/Bulan polare har vi signat egentligen?
Listan kan göras lång:
Mannberg (Bulan
Rautio (Bulan)
Thorell (BZ)
Jeppe Jensen (BZ)
Fälth (Bulan)

Har vi övergått till någon förening där Bulan och BZ ska hålla kontakten med sina gamla kollegor?

Summa Summarum: Det är ingen kris i Brynäs (förutom det ekonomiska) utan säsongen har väl startats på ett godkänt sätt men jag ser inga strukturer i team BZ/Bulan och jag tycker de gör otroligt många felbeslut ihop. Vi kommer inte vinna guld när de sköter vår klubb.

Tack för mig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Stefan Bengtzén - The next episode...
Brynäslegenden:
"firma Bulan och BZ värvar ihop något kompisgäng av deras tidigare arbetstagare"

Salmela, Vrana, Clark, Paille, Gunde, Zaborsky plus säkert någon till som jag rankar som en bra värvning utanför deras "krets"

Den skrala tiondeplatsen ordas det om ibland... Vi hade ett bra lag som startade förra säsongen, hösten var bra med ett stabilt, poänggivande hemmaspel t.ex.

Sen började skadorna droppa in.... bruten käke, avskuren sena, benbrott i foten, alla på våra spetsspelare (eller tänkta spetsspelare) Bertilsson kom inte till spel, ej heller Enterfeldt , Ollas borta nästan hela säsongen, som jag minns det. Dessa skador bidrog också till att Scott i stort sett försvann.

När du mellan raderna klandrar BZ / Bulan för den skrala tiondeplatsen.... kan den i nån mån förklaras av alla dessa skador?
Vad skulle man gjort? Värvat en ny Rödin... en ny Salmela?

Men, vad skall man hitta på för att få igång laget fortsättningsvis?
Som jag ser det kämpa på.... i.v.f. alldeles för tidigt att kasta in handduken!
Och med nuvarande ekonomi har vi inte råd med några större utsvävningar.
Kommentera