Brynäs IF

715128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1771913

Sv: Brynäs - Hv71
dAVydov: Jag är väldigt kluven kring målvaktsvalet. Rautio är i dagsläget en bättre målvakt. Men ska han därmed stå alla 3 matcher denna vecka? Det normala är att man ställer den bättre målvakten 2 av 3 matcher en sån här vecka. Framför allt pga att han oftast inte orkar stå samtliga 3 matcher under samma vecka.

Skulle man då ställt Rautio i kassen idag och Felix på lördag? Då kan jag nästan direkt garantera att vi hade åkt på stryk på lördag. Felix målvaktsspel på bortaplan har inte varit bra denna säsong. Av någon anledning är han betydligt bättre hemma. Likaså har Rautio varit betydligt bättre på bortaplan än så länge.

Även om jag tror att Rautio skulle varit bättre än Felix i kvällens match, så tror jag att vi har större möjligheter att samla fler poäng totalt sett, om vi ställer Felix i kassen idag och Rautio på lördag.

Till er som klagar: Hur hade ni lagt upp matchningen de 2 kommande matcherna? Att Rautio skulle stå alla 3 matcher denna vecka tror jag inte har varit ett alternativ.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - Hv71
Skrubben: en målvakt på den här nivån klarar i princip väldigt många matcher på raken. Det finns ju flera exempel på det.
Kommentera

Sv: Brynäs - Hv71
Skrubben: Enligt mig så borde det varit ett alternativ. Speciellt med tanke på det kommande uppehållet.

Har dock gärna fel här. Gör Felix en heroisk insats ikväll och det visar sig att vi har två hyfsat heta målvakter så vore det ju så klart bättre.
Kommentera