Brynäs IF

713374 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1773116

Sv: Brynäs - Hv71
Skrubben: Det är skönt att ha bredd på forwardssidan, men lite saknar man ju den fantastiska spets som Järnkrok och Silfverberg tillförde. Framförallt i powerplay skulle man önska att någon av centrarna var bättre playmaker.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - Hv71
Peja: Om man sedan tittar i spelet 5v5 så såg kedjorna 11/12 vs 16/17, ut så här:

11/12:
Ollas-Johan Larsson-Martin Johansson
Wännström-Järnkrok-Silfverberg
Widing-Nordqvist-Lauritzen
Lavander-Hansen-Granis

16/17:
Lindblom-Jensen-Clark
Zaborsky-Westerholm-Westerholm
Paille-Granis-Johnson
Alcén-Blomqvist-Mannberg

Hur jag än vrider och vänder på det, så skulle jag inte byta årets forwardsuppställning mot den vi hade 11/12. Som du säger så hade vi enorm spets i Järnkrok och Silfverberg. Men det hade vi förra året också med Rödin och Scott. Vad hade vi gjort 2012 om Silfverberg hade blivit skadad? Då hade förmodligen hela Järnkroks kedja sänkt sig flertalet nivåer (liksom Scotts kedja gjorde förra säsongen), och bakom den kedjan skulle det se väldigt tunt ut. All heder år Johan Larssons kedja, men den var enligt mig inte i närheten av varken Westerholmarnas eller Jensens kedja.

Summeringen är att vi enligt mig har ett otroligt starkt lag på papperet i år. Men det finns ett frågetecken (ett jävligt stort sådant), och det är målvakterna. Ska man gå långt i ett slutspel måste man ha en målvakt som tar allt han ska, plus lite till. Där är vi beroende av att någon av Rautio eller Sandström behöver växa under slutspelet.
Kommentera