Brynäs IF

713368 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1773129

Sv: Brynäs - Hv71
Peja: Det finns jävligt få centrar i denna liga som är lika bra som t.ex. Järnkrok var i PP. Vi har fortfarande 25 % i power play, så man kan trots allt inte klaga på den spelformen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - Hv71
Skrubben: Så är det. Vi kan inte klaga hittills, även om PP-prestationerna har varit lika ojämna som laget i övrigt. Jag tycker ändå att avsaknaden av en playmaker är stor, just nu blir det lite för många PP:n där det etablerade spelet tar slut väldigt snabbt.

Problemet är att "den kloke centern" är en utdöd art inom svensk hockey. Spelare som Janne Larsson, Bäckis etc får vi inte fram nuförtiden. Spelet har förändrats. Nu prioriteras inte längre egenskaper som spelsinne. Nordqvist är ett tydligt 'offer' för de förändringarna. Han hade nog fortfarande spelat i Brynäs om han hade varit aktiv på 90-talet.

Nu prioriteras skridskoåkning och tempo. Folk verkar nästan ha glömt bort hur fina svenska centrar vi hade förr i tiden. Nu kan till och med en center som Jesper Jensen kallas för "klok center". Inte för att jag har någonting emot Jensen, men Janne Larsson, Skuggan etc "såg isen" på ett helt annat sätt än vad Jensen gör. Men Jensen är en modern spelare som är en bra center i Bulans hockey.
Kommentera