Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1773406

Sv: Brynäs - Hv71
Detta är en så tröttsam diskussion. Det är himla jobbigt att förklara hur väldigt enkla uträkningar fungerar om och om igen. Konstatera bara att Karlskrona överpresterar väldigt mycket nu. Man kunde se med hjälp av bla PDO att Malmö skulle börja tappa i tabellen, vilket dom också börjat göra.

Och jag kan lova att samma sak kommer att hända med Karlskrona. Det är bara att vänta och se. Folk som inte tror att man kan mäta sådant, ja, vi får väl se var KHK hamnar till slut i tabellen. Jag kan nog säga redan nu att det inte kommer vara topp 3, kanske inte ens topp 6.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs - Hv71
Rodrigo: Jag vet allt om statistiken redan vad är det du inte förstår? Man måste vara lite smartare än att bara tro att den som skjuter mest vinner men där är du inte riktigt om man säger så.
Kommentera

Sv: Brynäs - Hv71
Rodrigo: Angående PDO har jag funderat på en sak. Jag köper helt och hållet att skottprocenten för ett lag ligger mellan 8 och 11 procent. Likaså att räddningsprocenten ligger mellan 90 och 92. Men varför ska räddningsprocenten+skottprocenten för alla lag gå mot 100? Om ett lag har dåliga målvakter så betyder ju det inte att samma lag automatiskt får en bättre skotteffektivitet.

Ta ett lag som Leksand. Varför bör Leksand, som har kassa målvakter och kassa målskyttar ha samma PDO (dvs. 100%) som ett lag med bra målvakter och bra målskyttar?
Kommentera